Pad tot huidige pagina

Theater: Slauerhoff in de Nieuwe KHL

Theater: Slauerhoff in de Nieuwe KHL

9 november 2018, 20:30 - 21:00 uur

Inhoud

Houtlicht presenteert Slauerhoff in de nieuwe KHL, het voormalige koffiehuis van de Koninklijke Hollandsche Lloyd. Het is hier waar onze grote Nederlande dichter in 1928 aanmonsterde als scheepsarts voor zijn verre reizen naar Midden Amerika. Ook moet hij ook betrokken zijn geweest bij het medisch onderzoek van honderden emigranten, landverhuizers werden ze toen genoemd, in het Lloydhotel, voordat zij te scheep gaan naar Zuid-Amerika.

De intieme theaterzaal van de Nieuwe KHL vormt nu het decor van een muzikale theatervoorstelling ‘De Ontdekker’.

De theatervoorstelling is een muzikale reis door leven, werk en psyché van Jan Slauerhoff. Zijn gedichten worden betoverende klanken door Esther Croez en de Houtlichtband. Verteller John de Jong gunt u een kijkje in het hoofd van Slauerhoff en wat hij achter de horizon hoopt te vinden.

Maak de Slauerhoff beleving compleet en reserveer voorafgaand een tafel in het restaurant waar Slauerhoff ook zijn soep en bier nuttigde. Reserveer een tafel: 020 – 77 91 575

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

De Nieuwe KHL

Adres

Oostelijke Handelskade 44, Amsterdam

Website

http://denieuwekhl.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Entree: 15,- https://denieuwekhl.stager.nl/web/tickets/235677