Pad tot huidige pagina

Weeflab en de Brainshow - Monika Auch

Weeflab en de Brainshow - Monika Auch

affichemonikaauchemailversie.jpg

30 november 2018 - 9 december 2018

Inhoud

Monika Auch, beeldend kunstenaar en arts (niet praktiserend) presenteert in WG Kunst met een interactieve tentoonstelling over twee projecten de samenhang tussen hand, brein en creativiteit.

Swipen, scrollen, tikken hebben het schrijven met de vulpen, het krabbelen in kantlijnen en het handwerken overgenomen. Wat is de invloed van deze verarming op het welbevinden en de gezondheid? Zullen op den duur nieuwe hersenverbindingen gaan ontstaan? Hoe zien wij het verlies van handvaardigheid en maken met materiaal? Hoe zien wij ons brein?

Stitch-Your-Brain is een internationaal project en empirisch onderzoek waar deelnemers hun brein uitbeelden. Het heeft sinds de start in 2014 met name ook de aandacht van veel kunstenaars en werkers in de gezondheidszorg. In WG Kunst is een overzicht van bewerkte breintjes met persoonlijke verhalen van de makers te zien.

Weeflab is een platform en werkplek. Het weefgetouw is voor Auch de schakel tussen anatomie en kunst. De met behulp van design software geweven sculpturen zijn een interpretatie van de gelaagde embryonale groei. De grote wandkleden zijn een uitvergroting van weefselstructuren, een blik door de microscoop.

Bezoekers kunnen op een mobiel weefgetouw aan een gemeenschappelijk weefsel wer-ken, de geborduurde breintjes bestuderen en deelnemen aan het Stitch-your-brain project.

Auch is aan de Gerrit Rietveld Academie opgeleid als textiele vormgever, haar passie en specialiteit is weven als vrije constructietechniek. Haar vroegere werk als arts en actuele praktijk als beeldend kunstenaar en redacteur geven Auch een brede kijk op ontwikkelin-gen en verbanden tussen kunst en wetenschap. Ze zal de projecten tijdens een aantal korte lezingen toelichten.

Opening vrijdag 30 november 2018 van 17.00-19.00 door Dinie Besems, ontwerper
Geopend dagelijks (behalve 's maandags) 13.00-17.00.
Tentoonstellingsperiode t/m zondag 9 december 2018

Lezingen op donderdag 6 december 20.00 uur en zaterdag 8 december 20.00 uur.
Toegang lezingen gratis, graag aanmelden via wgkunst@wgkunst.nl (niet verplicht)
Zie voor meer www.wgkunst.nl onder Monika Auch

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

WG Kunst

Adres

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28, Amsterdam

Website

https://www.wgkunst.nl/monica-auch/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

toegang gratis

Meer informatie

www.wgkunst.nl, 020 6161515 of wgkunst@wgkunst.nl