Pad tot huidige pagina

Concert: Nile Rodgers & CHIC

Concert: Nile Rodgers & CHIC

10 december 2018, 20:00 uur

Inhoud

Nile Rodgers & CHIC komen op 10 december naar AFAS Live

Op maandag 10 december geeft Nile Rodgers & CHIC een concert in de Amsterdamse concertzaal AFAS Live. De kaartverkoop start vrijdag 5 oktober om 10:00 uur via Ticketmaster.

Na twee fantastische festivaloptredens afgelopen zomer op North Sea Jazz en Lowlands komt de legendarische disco/funkformatie Nile Rodgers & CHIC deze winter opnieuw naar Nederland: op 10 december brengen zij hun gloednieuwe, dansvloervullende liveshow naar AFAS Live in Amsterdam. In de show komen zowel bekende CHIC-hits als andere songs uit het oeuvre van Nile Rodgers aan bod. Daarnaast brengt de band een aantal nummers van het nieuwe album It’s About Time ten gehore. Het album, dat vorige week uitkwam, is het eerste Nile Rodgers & CHIC album in 25 jaar.

CHIC werd in 1976 opgericht door gitarist Nile Rodgers, bassist Bernard Edwards en drummer Tony Thompson. Twee jaar later brak de band door met wereldhits als Le Freak en Est-ce Que (C'est CHIC). Door het grote succes van CHIC werd Rodgers naast zijn werk met CHIC veelgevraagd producer en songschrijver. Bekende nummers van zijn hand zijn o.a. Let’s Dance van David Bowie, We Are Family van Sister Sledge, Like A Virgin van Madonna en Lose Yourself To Dance en Get Lucky in samenwerking met Daft Punk en Pharrell Williams. In totaal wist hij met zijn werk in CHIC en zijn producties voor andere artiesten meer dan 300 miljoen albums en 50 miljoen singles te verkopen.

Nile Rodgers wordt alom geroemd voor zijn onmiskenbare, genre-overstijgende gevoel voor groove en zelfs na ruim veertig jaar in het vak weet hij nog steeds een nieuw en jong publiek aan te spreken. Zo werkt hij op het nieuwe album It's About Time samen met hedendaagse artiesten als Lady Gaga, John Legend, Anderson, Paak, Mura Masa en Nao.

Recentelijk werd hij als bekroning op zijn werk als een van de meest invloedrijke songwriters en producers aller tijden ingelijfd in de Rock & Roll Hall Of Fame en de Songwriters Hall Of Fame.

Restaurant First
Voorafgaand aan het concert een hapje eten? Reserveer nu een tafel in Restaurant First en geniet van heerlijke gerechten, afgestemd op het seizoen. Mocht je het fijn vinden: je regelt je consumptiemunten én parkeerkaart ook in ons restaurant! Dat wordt onbezorgd genieten van een onvergetelijke avond uit.

Categorie

Muziek

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

AFAS Live

Adres

Arena Boulevard 590 Amsterdam, Amsterdam

Website

http://www.afaslive.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Vrije zit- en staanplaats € 53,76

Meer informatie

Deze ticketprijs is inclusief servicekosten. De kaartverkoop gaat via Ticketmaster.nl en telefonisch via 0900-300 1250.