Pad tot huidige pagina

Expositie: Incontrocanto

Expositie: Incontrocanto

16 december 2018, 16.00 - 18.00 uur

Inhoud

INCONTROCANTO meets another voice involved in the research around the poetics of matter:
Isidoor Wens wil give a lecture on the Saamakka Mythology in Suriname and a Performance 'Hug Talk @ tea'.
After the Performance freshly baked Pizzas & drinks will be served.
INCONTROCANTO is supported by the AFK (Amsterdam Fund for the Arts).

Hug talk @ Tea, is a precedence of meeting the other.
With this project I'm not condemning social media I only focus on the encounters of people. let's meet, greet, hug, talk, eat and drink together. Let's embrace social media for that allows us to make contact in a easier and faster manner, than the other human being before our time. Lets embrace each other to feed the hot blood in our vein. And witness an astonishing panoply of art acts from the mundane conceal and disguise of the connection with ourselves.
Let's takes courageous steps on our journey, to surrender and face the strong and powerful us! In the other.
For that, we can understand the power of our intimacy.
For that, we can understand the power of the poem.
For that, the body can understand the power of the dance.
For that, we can embrace the power of human physicality.
Let's lay emphasis on each other for that we begin to consciously be.
Just 'Hug talk @ Tea' with me.

Mythologie heeft een sociologische, psychologische en pedagogische functie. Het ondersteunt de mentale kracht van de mens. Mythologie wordt gebruikt om te werken aan empowerment. Zo ook de Saamakka mythologie.
Saamakka is een gebied in het binnenland van Suriname. De Saamakka 'tribe' stamt af van ontvoerde, tot slaaf gemaakte of ontsnapte mensen uit West-afrikaanse landen zoals Ghana, Ivoorkust, Sierra Leone en Liberia. Tussen de 16e en 19e eeuw
zijn mythes met deze mensen meegekomen naar de Amerika's.
De Saamakka mythologie is in de realm van hun overlevingsverhalen verwerkt in anansi-tory. Anansi is een mythische spin.
In de mythologie, en in de studie van folklore en religie, is een 'trickster' een personage in een verhaal (god, godin, geest, man, vrouw of antropomorfisatie), die een grote mate van intellect en geheime kennis vertoont en dat gebruikt om trucks toe te passen of om normale regels en conventioneel gedrag te omzeilen.
Nadat ik een tijd gefascineert was door het werk van Jeronimus Bosch kwam ik 30jaar geleden in aanraking met The Power of Myth van Joseph Campbell. Van hem heb ik geleerd wat de overeenkomsten tussen mythes zijn. Toen begreep ik hoe ik mijn eigen verhaal vorm kan geven. Mijn motto werd: Examining the void wherein lies the foundation of the existing present.
Mijn werk gaat over de ontbrekende schakel.
Isidoor Wens

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Breed Art Studios

Adres

Het Laagt 178, Amsterdam

Website

https://breedartstudios.net/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis

Meer informatie

Metro M52 Halte Noord, lopen 10 min. of bus 34, 36, 38 Halte Olof Palmeplein