Pad tot huidige pagina

Het Labyrint - een muliculturele opera over bureaucratie

Het Labyrint - een muliculturele opera over bureaucratie

13 december 2018, 20:30 - 22:00 uur

Inhoud

Een opera over bureaucratie met muziek en dans uit alle windstreken en bewoners uit Amsterdam-West
Is de bureaucratie in Amsterdam net een doolhof ? Hoeveel invloed heeft de bureaucratie op het samenleven in de wijk? In deze multiculturele opera gaan buurtbewoners, zangers, dansers en musici samen het labyrint in en vinden daar oude verhalen en liederen.

Het verhaal
In het Labyrint wonen wonderlijke wezens; een minotaurus (hij is half mens, half stier), de jonge held Theseus die de strijd aan wil knopen met het leed dat het labyrint veroorzaakt en Ariadne die de weg wijst met haar kluwen wol. Met muziek en dans uit alle windstreken en aria's van de componist Claudio Monteverdi (1607), gaan we samen op zoek naar de draad die ons de weg uit de verwarring wijst. Wellicht dat deze draad ons ook een gedeelde toekomst toont.

Nieuw talent
In het Labyrint worden maatschappelijke maar ook persoonlijke grenzen verlegd. De piepjonge en getalenteerde sopraan Hanna van Rooijen en de Syrische zanger Mazen Alashkar maken allebei hun debuut met deze productie. Klarinettist Vincent Martig speelt de Minotaurus. De kunstenaars & nieuwkomers van Makers Unite co-creëren het labyrint. De verhalen uit Amsterdam West worden verteld door vijf sleutel-vrouwen uit de Baarsjes.

In een regie van Miranda Lakerveld, muzikale leiding en nieuwe composities van Haytham Safia, met zangers Hanna van Rooijen & Mazen Alashkar, dansers Christiaan Guerematchi en Vanessa Felter, en vormgeving door Makers Unite.
World Opera Lab ensemble: Wim Dijkstra (orgel), Tara Kumar (cello), Osama Mileegi (percussie), Vincent Martig (klarinet) Haytham Safia (ud/muzikale leiding).

maandag 3 + donderdag 13 december 2018
Podium Mozaïek , Bos en Lommerweg 191, Amsterdam
Tickets 12,50 via www.podiummozaiek.nl en avondkassa
Aanvang 20:30 uur
Na elke voorstelling is er een nagesprek met de makers, buurtbewoners en beleidsmakers O.a met Fenna Ulichki bestuursvoorzitter Amsterdam-West.

www.worldoperalab.com
Kijk voor actuele informatie over de voorstelling op facebook/worldoperalab en op instagram @worldoperalab

In samenwerking met Makers Unite, Productiehuis West, Podium Mozaïek, Stadsdeel West

Categorie

Theater en dans

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Podium Mozaiek

Adres

Bosenlommerweg 191, Amsterdam

Website

https://www.podiummozaiek.nl/programma/details/231613/het-labyrint+world-opera-lab

Toegangsprijs en kaarten bestellen

12,50 (korting 10,- / 7,50)