Pad tot huidige pagina

Muziekcafé Oost

Muziekcafé Oost

9 december 2018, 14.30 - 17.00 uur

Inhoud

Programma Muziekcafé Oost 9 december 2018

14:30 uur
4 of a Kind – Jazzliedjes van alle tijden

4 Of A Kind is een Amsterdams vocaal jazzkwartet met Hannie, Thessa, Annet en Stephany. Het repertoire bevat over het algemeen Engelstalige klassiekers met veel songs uit het American Great Songbook, o.a. van Ella Fitzgerald. Maar de vrouwen zingen ook jazz van eigen bodem o.a. van Wouter Hamel. De meerstemmige arrangementen zijn geschreven en begeleid door Karen de Vries.

15:00 uur
Bjorn van Rozen – Eigen Nederlandstalig

Toen Bjorn van Rozen zelf liedjes en
teksten ging maken, viel het hem op dat teksten in het Nederlands meer aankwamen bij het publiek en daarom besloot hij al vroeg verder in het Nederlands muziek te schrijven. Vanaf 2004 besloot Bjorn in zijn eentje op te treden met af en toe de versterking met andere muzikanten. Bij het schrijven van zijn muziek en teksten laat Bjorn van Rozen zich onder andere inspireren door de literatuur, door dichters als Pessoa en Garcia. Bjorn van Rozen vindt het belangrijk dat een lied niet alleen lengte en breedte heeft, maar ook diepte, dat je er meer mee kunt. Hij noemt dat de 3 e dimensie.

15:30 uur
Jan Van Piekeren en Johan Fransen – Eigen Nederlandstalig

Op zijn geheel eigen wijze neemt Jan van Piekeren je mee naar de hoogte- en dieptepunten van zijn leven. Hij is eindelijk de schaamte voorbij en iedereen mag nu alles van hem weten. Met zijn unieke, rasperige en rauwe stem bezingt en vertelt hij over zijn pogingen om ondanks zijn verslavingen een gelukkig leven te leiden. De liefde, de dood en de angst voor de snel veranderende wereld blijven thema’s die hem bezighouden. Van Piekeren laat zien dat er meer op straat ligt dan alleen maar humor. Zoals altijd bijgestaan door Johan Fransen, een gigant op alle gitaren. Johan is al meer dan 15 zijn muzikale wederhelft.

16:00 uur
The Whatts – ’60 en ’70 muziek

De Aalsmeerse band The Whatts is al sinds 1977 een begrip in Aalsmeer en omstreken. André Alderden, Peter Geleijn en George van Es, de Whatsies van het eerste uur, hebben in de periode 1977 tot 1983 met de band door heel Nederland opgetreden. Samen met gitarist Bob Enthoven is er een herstart gemaakt en sindsdien spelen de geroutineerde muzikanten weer de pannen van het dak en menig tent plat. Op de setlijst verschijnen de meest vreemde titels zoals Mystery Tiger Train, Whole Lotta Billy, Stil Got Blues Zweet en Tranen, Sultans of California, Godfather of Hawaii, Wikki Langkous, enz....De meest uiteenlopende oude en nieuwe hits worden door de mannen op creatieve manier gecombineerd, door elkaar gehusseld en opnieuw in elkaar gezet tot een geheel eigen "gewhatsoneerde’ versies in rock, blues, country, ska, reggae of wat voor stijl dan ook. The Whatts is een echt live band en de mannen weten met hun enthousiasme hun publiek vanaf het podium altijd uiterst te vermaken.

Categorie

Muziek

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Grand Café Genieten

Adres

Oranje Vrijstaatplein 2 2, Amsterdam

Website

http://www.stca.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Vrije toegang

Meer informatie

Muziekcafé Oost is een van de leukste live podia in Amsterdam.