Pad tot huidige pagina

Zwevende schuimpjes, eten van steen | keramiek banket van Odette Muijsers

Zwevende schuimpjes, eten van steen | keramiek banket van Odette Muijsers

persbeeld.jpeg

21 december 2018 - 21 januari 2019

Inhoud

Tot 29 februari 2019 is in het Kleinste Galerietje van Beeldend Gesproken in de Hannie Dankbaarpassage 23 (De Hallen Amsterdam) een keramiek banket te zien van Odette Muijsers. Speciaal voor het Kleinste Galerietje maakte Odette Muijsers een droombeeld van zoet, lekker en mooi waar je heerlijk je ogen kunt laten langs glijden. Kan een voorwerp van keramiek of een schilderij je het water in de mond laten lopen? Kan je de neiging krijgen iets op te willen eten, alleen omdat de kleur de associatie oproept met iets eetbaars? Kom kijken naar haar lekker makende installatie in het Kleinste Galerietje en oordeel zelf.

Eten en alles daar omheen is de rode draad in het werk van beeldend kunstenaar Odette Muijsers. Van aan tafel zitten tot bereidingswijzen en eetgewoontes, de aantrekkingskracht van eten en het gegeven dat er in ons dagelijks leven zo ontzettend veel eten is, met name ook rond de feestdagen. Soms een uitdaging om daar goed mee om te gaan. Odette Muijsers gaat aan de slag met de vraag of het ook mogelijk is om de bevrediging van eten te voelen, zonder iets daadwerkelijk in je mond te stoppen? ‘Simpelweg’ door naar een mooi voorwerp te kijken. Een voorwerp wat aan eten doet denken, maar het niet is. Soms is dit heel letterlijk: een heerlijk geglazuurde keramieken taart of en smakelijk roze ijsje van steen. Hoe reageren hersenen op kleur en licht. Haar fascinatie voor het effect van textuur en kleur en met name voor bepaalde kleurencombinaties zijn goed terug te zien in haar werk, waarin kleur een essentiële rol speelt.

Odette Muijsers (1973) studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Na 3 jaar op de afdeling Voorheen Audiovisueel, studeerde ze af met een aantal grote schilderijen. Ze bleef schilderen, maar langzaam kwam daar het werken met keramiek bij. Momenteel werkt ze vooral op papier en met klei. Zoals ze zelf zegt “keramiek geeft me de vrijheid om mijn getekende beelden om te zetten naar de werkelijkheid en andersom verrijkt de techniek van glazuren mijn teken- en schilderwerk enorm.”

www.odettemuijsers.com

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Adres

Hannie Dankbaarpassage 23 Beeldend Amsterdam, Amsterdam

Website

https://www.beeldendgesproken.nl/agenda/zwevende-schuimpjes-eten-van-steen

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis

Meer informatie

Tel.: 020 – 3090390
Facebook: https://www.facebook.com/beeldendgesproken
Twitter: https://twitter.com/KunstuitleenBG