Pad tot huidige pagina

Evan Ifekoya bij De Appel - A score, a groove, a phantom, a congregation

Evan Ifekoya bij De Appel - A score, a groove, a phantom, a congregation

18 januari 2019 - 16 februari 2019

Inhoud

( For English, please see below )

Bezoek onze nieuwe tentoonstelling A SCORE, A GROOVE, A PHANTOM, A CONGREGATION van kunstenaar Evan Ifekoya!

A SCORE, A GROOVE, A PHANTOM, A CONGREGATION brengt twee recente werken van kunstenaar Evan Ifekoya samen: Ritual Without Belief (2018), een immersieve geluidsinstallatie die onlangs in opdracht van Gasworks Londen werd gemaakt en A Score, A Groove, A Phantom (2016 – nu). Beide werken onderzoeken thema’s als polyfone vocalisatie, subjectiviteit, auteurschap en samenwerking. A Score, A Groove, A Phantom onderzoekt archieven rond blackness, sociale normen en nalatenschap in relatie tot queer (club) cultuur en trauma. Ritual Without Belief introduceert "een algoritme over generaties, locaties en politieke standpunten" bestaande uit geluidsfragmenten uit literatuur, muziek, conversaties onder vrienden of meer intiemere gedachtes en reflecties. Deze geluidswerken worden in De Appel samengebracht met tekeningen, collages en andere fysieke elementen en onderdelen van Ifekoya's oeuvre.

:::Deze tentoonstelling is onderdeel van 3 MOVEMENTS, het herfst- en winterprogramma 2018/2019 van De Appel. Deze reeks tentoonstellingen en evenementen focussen op muziek als discipline en benaderen geluid vanuit verschillende artistieke praktijken:::

Opening: 18 januari om 18:00
Tentoonstelling: 18 januari - 16 februari 2019 elke Woensdag-Zaterdag 14.00-18.00

( ENGLISH )

Come and experience our new exhibition, A SCORE, A GROOVE, A PHANTOM, A CONGREGATION, by London based artist Evan Ifekoya!

A SCORE, A GROOVE, A PHANTOM, A CONGREGATION reconfigures recent bodies of work by artist Evan Ifekoya, among them Ritual Without Belief (2018), an immersive sound installation recently commissioned by Gasworks London, and the project A Score, A Groove, A Phantom (2016 – ongoing). Each investigate topics of polyvocality, subjectivity, authorship, and collaboration. A Score, A Groove, A Phantom explores archives of blackness, sociality, and inheritance as they diffract through queer nightlife and trauma in the present moment. Ritual Without Belief introduces “an algorithm across generations, locations and political affiliations,” with vocal samples that draw from literature and theory, music, conversations with friends, and more intimate thoughts and reflections. These sound works are brought together at De Appel along with drawing, collage, and other physical elements and remnants of the artist’s body of work.

Opening: 18 January at 18:00
Exhibition period: 18 January 2019 - 16 February 2019

:::The exhibition is part of De Appel’s Autumn 2018 programme, 3 MOVEMENTS, a sequence of exhibitions and events that focuses on music as a discipline and considers the element of sound across a range of artistic practices:::

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

De Appel (Broedplaats Lely)

Adres

Schipluidenlaan 12, Amsterdam

Website

http://deappel.nl/en/exhibitions/a-score-a-groove-a-phantom-a-congregation

Toegangsprijs en kaarten bestellen

5 euro regular entrance, 3 euro students, free for under 18 and Subbacultcha Members.

Meer informatie

Subbacultcha ? De Appel, this exhibition is Free for Members. Become a Subbacultcha member: http://bit.ly/subbamembers