Pad tot huidige pagina

Expositie "Buiten" - Kunstgroep Buitenveldert

Expositie "Buiten" - Kunstgroep Buitenveldert

Inhoud

Buiten

Groepsexpositie Kunstgroep Buitenveldert

Met een knaller gaat de MLB Galerie het nieuwe jaar in. Maar liefst 14 kunstenaars in één expositie! Zo verschillend als zij zijn, hebben allen zich laten inspireren door het thema Buiten. Schilderijen, beelden, zeefdrukken, etsen, sieraden, tekeningen, aquarellen, houtwerk… Komt dat zien!

Kunstgroep Buitenveldert is een kunstenaarsvereniging die zich wil inzetten om kunst en buurt te verbinden, de wijk te verlevendigen en de drempel naar kunst te verlagen. Zij doen dit door het organiseren van exposities zowel in als buiten Amsterdam, gezellige kunstcafé’s, gratis workshops in het wijkontmoetingscentrum en een jaarlijkse schrijfwedstrijd. In 2018 vierde de Kunstgroep zijn eerste lustrum.

De deelnemers aan Buiten zijn:
Ziya Akman (zie www.kunstgroepbuitenveldert.nl), Charlotte Becker-Lövgren (zie www.kunstgroepbuitenveldert.nl), Yvonne de Cock-de Boer (www.yvonneboer.com), Enrico Maria Cartei (www.enricomariacartei.com), Ienke Damsté (www.ienkedamste.nl), Gerarda Demarteau (gerarda-demarteau.exto.nl), Coen Keer (zie www.kunstgroepbuitenveldert.nl), Carla van der Kooi (www.carlavanderkooi.nl), Fieteke Leenes (zie www.kunstgroepbuitenveldert.nl), Marion Rijnders (www.rijnders-schilderijen.nl), Pia van der Schaaf (zie www.kunstgroepbuitenveldert.nl), Trijny Wilkes (www.waddenkunst.carbonmade.com), Gerdi Wind (www.gerdiwind.nl), Berenice Witsen Elias (www.berenicewitsenelias.nl), Hélène Swierstra (www.heleneswierstra.nl)

MLB Kijkzondag op zondag 18 november van 11.00 tot 12.00 uur
We nemen de tijd om intensief naar twee werken van deze expositie te kijken. De kunstenaars zijn zelf aanwezig. VTS (Visual Thinking Strategies) helpt ons om dieper op het werk in te gaan. VTS is een methode waarbij in groepsverband, binnen een vaste structuur, naar kunst wordt gekeken, onder leiding van een gespreksleider, Edith de Jager. De VTS gaat vanzelf. Kunst kijken met VTS vereist geen achtergrondkennis, is toegankelijk en heel leuk om te doen. Een verkwikkende start van je zondag! Meedoen? Reserveer op ml.boel@planet.nl. De toegang is een vrijwillige bijdrage (ca. € 2,50). Koffie en thee staan klaar.

Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie, www.kunstgroepbuitenveldert.nl

Tentoonstelling: vrijdag 11 t/m zaterdag 26 januari 2019
Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur en op afspraak
Opening: zondag 13 januari van 15.00 tot 17.00 uur
MLB Kijkzondag: zondag 20 januari van 11.00 tot 12.00 uur

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Data

11 januari 2019 t/m 25 januari 2019, 12.00 - 18.00 uur
18 januari 2019 t/m 1 februari 2019, 12.00 - 18.00 uur
25 januari 2019 t/m 8 februari 2019, 12.00 - 18.00 uur

Naam locatie

MLB Galerie

Adres

Witte de Withstraat 32 a bg, Amsterdam

Website

https://mlbgalerie.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

GRATIS