Pad tot huidige pagina

Winterlezingen - Amsterdam in de steigers

Winterlezingen - Amsterdam in de steigers

6 januari 2019 - 10 februari 2019, 14.00 - 17.00 uur

Inhoud

In de maanden januari en februari organiseert Architectuurcentrum Amsterdam traditiegetrouw de Winterlezingen: een reeks van zes lezingen op zondagmiddag. Binnen een overkoepelend thema, praten zes sprekers over zes verschillende onderwerpen. Begin 2019 trappen we het jaar af met een nieuwe serie over grootschalige gebiedsontwikkelingen in het Amsterdam van nu.

Tickets zijn nu verkrijgbaar via onze ticketshop!

De stad groeit uit haar voegen. Amsterdam wil verdichten en transformeert monofunctionele buurten tot echte stadswijken met aandacht voor circulariteit en duurzaamheid. Hoe wordt dit aangepakt? Voor deze lezingenreeks selecteerde Architectuurcentrum Amsterdam zes projecten: van de plannen voor het Zuidasdok tot de ontwikkelingen in het Centrumgebied Amsterdam Noord en van de transformatie van het Bajeskwartier tot de plannen voor een nieuw stadscentrum rondom Station Sloterdijk. Dit zijn locaties waar de bouwactiviteiten al volop gaande zijn of waar de bouwsteigers binnenkort het gebied domineren.

De lezingen vinden plaats op zondagmiddagen in januari en februari, kriskras door de stad. Aan sommige lezingen is een excursie verbonden. De voertaal is Nederlands.

Categorie

Cursus, lezing, excursie

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

NB: Diverse locaties in Amsterdam

Adres

Prins Hendrikkade 600, Amsterdam

Website

https://www.arcam.nl/winterlezingen-2019/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

12,50 voor een lezing / 65,- passe-partout hele reeks