Pad tot huidige pagina

Entrepreneurship College #6 - SDG 14: Life Below Water

Entrepreneurship College #6 - SDG 14: Life Below Water

sdg13lifebelowwater.jpg

14 februari 2019, 17.30 - 19.00 uur

Inhoud

Elke tweede donderdag van de maand organiseren we colleges omtrent de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Onze gastsprekers zijn academische experts en ondernemers die werkzaam zijn binnen het veld van de SDG’s. Zij gaan in op de oorzaken, uitdagingen, relevante theorieën en belangrijke stakeholders. Centraal staat de rol van innovatie en ondernemerschap: hoe kunnen we vanuit dit perspectief zorgen dat de SDG’s in 2030 zijn gerealiseerd?

Dus, doe met ons mee, duik terug in de schoolbanken en leer hoe jij het verschil kunt maken!

SDG 14: Leven in het water
“We weten meer van de maan, dan we weten over oceanen”. Oceanen zijn met hun temperatuur, hun stromingen en hun onderzeese leven de motor van mondiale systemen die de aarde bewoonbaar maken voor mensen. Ze bedekken drie kwart van het aardoppervlak. Ons drinkwater, ons weer, klimaat, de kusten, veel van ons eten en zelfs de lucht die we inademen zijn afhankelijk van de zee. Maar wat is plastic soup precies en waarom is het zo’n groot probleem? Waarom zijn gezonde oceanen zo belangrijk? Onze academische gastspreker Erik van Sebille, oceanograaf, klimaatwetenschapper en winnaar van de Outstanding Young Scientist Award, zal ingaan op deze vragen en zijn kennis met ons delen.

Categorie

Cursus, lezing, excursie

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

De Tropen café-restaurant

Adres

Mauritskade 64, Amsterdam

Website

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-entrepreneurship-college-6-sdg-14-life-below-water-55275695092

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis