Pad tot huidige pagina

Film: Recollections of the Yellow House

Film: Recollections of the Yellow House

recollections-.jpg

14 februari 2019, 20.30 - 22.30 uur

Inhoud

João de Deus is een amoreel, ziek en melancholisch figuur die woont in een gasthuis in Lissabon. Hij wandelt, luistert naar muziek, op zoek naar de reden van zijn kwalen. Ondertussen zit hij achter de dochter van de huisbaas aan. Vanwege zijn transgressies en pogingen haar te verleiden belandt hij op straat. Recordações da Casa Amarela is een zinderende komedie waar je om zult moeten lachen, dankzij en ondanks de miserable gebeurtenissen. Elke scene is teder in haar ritme en uitvoering. Dit is een komedie zonder banaliteit, een diepe meditatie die over het meubilair en het plaveisel dwaalt. De film is oogstrelend als in de schoonheid van Portugese vervallen huizen, waar de gekleurde muren gebarsten zijn en gewassen door de zon, en de klimop en vijgenbomen rijkelijk groeien door de gebroken ramen. João César Monteiro schreef, regisseerde en speelde zijn alter-ego in deze film – een kunstwerk geliefd door velen maar zelden vertoond tegenwoordig.
---
João César Monteiro | 1989 | 120' | Portugees met Engelse ondertitels

Categorie

Film

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Filmhuis Cavia

Adres

Van Hallstraat 52 1 hoog (trap op, boven Xena Sports), Amsterdam

Website

http://filmhuiscavia.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

5,- euro.
(Cinevillepas geldig)

Meer informatie

• Donderdag 7 februari, 20:30
• Donderdag 14 februari, 20:30
.
Reserveren is niet mogelijk. Kaartjes kunnen vanaf een half uur voor aanvang aan de bar gekocht worden.