Pad tot huidige pagina

Tentoonstelling Respekt/Spektakel

Tentoonstelling Respekt/Spektakel

1 februari 2019 - 24 maart 2019

Inhoud

De Amsterdamse grachten, het kenmerk van de stad. Aan deze grachten wordt al eeuwen lang geld verdiend, kunst gemaakt en het leven gevierd. In museum Het Grachtenhuis wordt op een unieke manier het verhaal verteld van de uitbreiding van de grachtengordel in de zeventiende-eeuw. Dit verhaal wordt via een indrukwekkende multimediale tour, beschikbaar in 8 talen, getoond. Naast de tour beschikt het pand aan de Herengracht over indrukwekkende stijlkamers die de bezoeker laat beleven hoe de panden in de Gouden Eeuw werden gebruikt.
Naast de vaste opstelling zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen te zien. Momenteel is de tentoonstelling Respekt/Spektakel te zien. Deze tentoonstelling toont werk van een kleine groep designers die kijken naar ‘wat er vooraf ging’. Topstuk van de tentoonstelling is het spectaculaire en indrukwekkende, bijna vier meter hoge ‘Elemental Cabinet’ van Kostas Lambridis. Lambridis studeerde er in 2017 Cum Laude mee af aan de Masters opleiding van Design Academy Eindhoven. Zijn ‘Cabinet’ is een 21ste-eeuwse ‘heruitvinding’ van het duurste meubelstuk allertijden, het ‘Badminton Cabinet’, uit 1726. Naast het werk van Lambridis is werk te zien van van Jurgen Bey, Droog Design, Lucas Muñoz Muñoz en Tuomas Markkunpoika.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Museum Het Grachtenhuis

Adres

Herengracht 386, Amsterdam

Website

http://www.hetgrachtenhuis.nl/nl/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

15,- euro voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar 7,50 euro, 65+ en studenten 12,50 euro. Museumjaarkaart gratis