Pad tot huidige pagina

Tentoonstelling: Zachtzinnig Radicaal

Tentoonstelling: Zachtzinnig Radicaal

26 april 2019 - 26 mei 2019

Inhoud

Tentoonstelling ZACHTZINNING RADICAAL van Young Artsupport Amsterdam (YAA) in Arti et Amicitiae in Amsterdam, 28/4 t/m/ 26/5/2019. Opening 26 april 20:00 door Hedy d’Acona, voormalig minister OC&W. Diego Arias Asch, een veelbelovende jonge filmmaker uit Costa Rica, is één van de exposanten. Hij schuwt niet om in zijn werk zijn eigen vooroordelen ter discussie te stellen. De organisatoren herkennen hierin het standpunt dat zij bij de initiatiefnemers van YAA aantreffen. YAA is een particulier initiatief in 2012 opgericht als reactie op de heftige bezuinigingen op de kunsten.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Arti et Amicitiae

Adres

Rokin 112, Amsterdam

Website

https://youngartsupportamsterdam.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

€ 3,-

Meer informatie

Op 16 mei worden de YAA-awards voor de 7e keer uitgereikt. Een YAA-award betekent voor de kunstenaars meer dan een financieel steuntje in de rug. Het is een blijk van erkenning en biedt tevens de mogelijk om van de kennis binnen het YAA-netwerk gebruik te maken. Vertegenwoordigers van opleidingen en productiehuizen, waaraan de kunstenaars zijn gelieerd, introduceren hen voor het publiek.

De tentoonstelling ZACHTZINNIG RADICAAL toont nieuw werk van eerdere YAA-awardwinnaars en laat deels het proces zien. De kunstenaars reflecteren vanuit individuele perspectieven op de huidige maatschappij. Op welke wijze gaan kunstenaars om met idealen en hun wereldbeeld, in een roerige tijd van conflicten, aangescherpte tegenstellingen en een maatschappij die zich voortdurend moet herordenen? Kan kunst de tegenstelling tussen ideaal en werkelijkheid overbruggen? Het proces van globalisering brengt mensen dichterbij en schakelt de mensheid meer gelijk met het daaruit voortvloeiend ideaal dat iedereen gelijke rechten zou krij