Pad tot huidige pagina

Expositie: Calisthene

Expositie: Calisthene

31 mei 2019 - 23 juni 2019

Inhoud

Calisthene is een groepsexpositie met het werk van:
Faysal Mroueh, Charlott Weise en Daniel Vorthuys.

Op de beroemde ‘stierensport-fresco’, in het oude Kreta, zien we vrouwen meedoen met stierspringen. Men maakt een acrobatische sprong over de stier door aan zijn hoorns te grijpen. Binnen dit project bezien wij ‘de stier’ graag als het kernpunt van de Minoïsche beschaving, tezamen met inspirerende Kretaanse mode en atletische regimes. De Griekse mythe definiëren wij als een boegbeeld voor de mode, design en choreografie.

Calisthene is zeer ambigu. Dat wil zeggen, het heeft verschillende verwijzingen. Zo verwijst het onder andere naar een pure vorm van training waarbij kracht en uithoudingsvermogen, coo¨rdinatie en flexibiliteit in balans gehouden worden. Etymologisch refereert het woord aan de eeuwenoude Spartaanse sport, waarbij trainingsmethodieken toegepast werden ter voorbereiding van een gevecht.

Een onderdeel van de expositie zal een decor zijn. Een decor dat de fictieve stad Calisthene representeert. De ruimte zal verdeeld worden in verschillende locaties (waaronder een badhuis en een gymnasium). De expositie krijgt de vorm van een algehele installatie, waarin een samensmelting plaatsvindt tussen de werken van alle kunstenaars. De constructie van het decor, de muurschilderingen, de kostuums, muziek en de performances vervullen ieder een eigen rol binnen de muren van Calisthene.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Arti et Amicitiae

Adres

Rokin 112 AMSTERDAM, Amsterdam

Website

http://www.arti.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

3,00