Pad tot huidige pagina

Mei in TapasTheater

Mei in TapasTheater

2 mei 2019 - 26 mei 2019

Inhoud

TapasTheater is een unieke en nieuwe pick ‘n mix theaterervaring in Amsterdam. We hebben namelijk niet zoals de meeste theaters één voorstelling die de hele avond duurt. Nee, in TapasTheater zijn drie voorstellingen van 20 minuten (in alle genres) drie keer op een avond te zien in kleine theaterzaaltjes in de kelder. Tussen 19.00 en 21.30 uur start ongeveer elke 15 minuten een voorstelling: je kan binnen komen en gaan wanneer je wilt en er is tijd genoeg om één of meerdere voorstellingen te bezoeken.

Dit is ons programma voor MEI:

-The Curious disappearance of Agatha Christie | door Joris Van Veldhoven & Thomas Kuipers
- 2 en 3 mei
- Beeldend theater, Puntje van je stoel, Language no problem
Theaterdetective bedacht en gemaakt door decor- en kostuumontwerper Joris van Veldhoven i.s.m. Theo Terra. Door middel van een inventief toneelbeeld, ogenschijnlijk eenvoudige middelen, visuele trucs en spannende muziek ontstaat een unieke en poëtische detective over de vermissing van schrijfster Agatha Christie.

- Oma Fred | door Frederique Arnold
- 2 t/m 12 mei (m.u.v. 11 mei)
- Kleinkunst, Herkenbaar
Oma Fred is een voorstelling vol zang en mooie teksten over hoe erg het nu eigenlijk is om ouder te worden. Want we willen allemaal oud worden, maar oud zijn vinden we maar niets. Waarom probeert iedereen altijd maar te verhullen wat zijn of haar werkelijke leeftijd is? Frédérique zoekt in deze solo uit of ze oud en wijs wil worden of juist jong en onwetend wil sterven.

- De Columnisten van Catan | door Tom Lash
- 2 en 3 mei
- Interactief cabaret
Cabaretier Tom Lash schrijft al jaren spraakmakende columns voor de radio. Nu daagt hij jou uit om met hem in 20 minuten een column op papier te zetten. Jij kiest het onderwerp en bepaalt het standpunt, Tom schrijft en neemt je mee in het opportunistische hoofd van een columnist waarbij het niet direct om de inhoud gaat maar vooral om een interessant stukje tekst. Tom wordt geregisseerd door schrijver en columnist Ronald Giphart.

- Lekker meid, je pruikentijd | door Zahra Anna Lfil & Charlene Sancho
- 4 t/m 26 mei
- Humoristische toneeldialoog, Fear of Missing Out
Lekker meid, je pruikentijd! is een humoristische kijk in de wereld van Fontessa en Laetitia. Twee vrouwen van stand geboren in de 18e eeuw die heel veel willen, maar het lastig vinden zich ergens toe te zetten. Zahra Lfil en Charlene Sancho gaan in deze zelfgeschreven en humoristische toneeldialoog op zoek naar de alom bekende Fear of missing out.

- Zo simpel is het | door Carly E
- 11 mei
- Jazz, Pop, Singer-songwriter, Language no problem
Singer-songwriter Carly E. is terug met een luchtige, persoonlijke voorstelling vol humor over herkenbare datingperikelen, en dan vooral haar eigen beleving daarvan. Al die gevoelens, Carlijn weet niet zo goed hoe ze er mee om moet gaan. Dus houdt ze het simpel en schreef ze er catchy pop (niet-)liefdesliederen over die ze zelf ondersteunt met de cello. Zo simpel is het is een spin-off van het aanstekelijke nummer 'My Sweet Valentine' waarmee ze in februari TapasTheater op z'n kop zette.

- Vogelvlucht | door Ramon Chatrer
- 4 t/m 12 mei
- Muzikaal cabaret
Aan de hand van intense muziek (bluesrock, Balkan en soul), (ietwat) manische personages en persoonlijke ervaringen streeft Ramon naar een plek waar we allemaal onze onderbuik kunnen laten spreken. In deze rauwe kleinkunstvoorstelling opent Ramon de beerput van uiterlijke schijn en steekt hij de draak met wat we voor het gemak vaak beschaving noemen.

- Ratel | door Teun Beurskens
- 16 t/m 26 mei
- Theatrale popliedjes, Singer songwriter, Nederlandstalig
Teun zingt popliedjes gecomponeerd voor theater: best of both worlds, als je het ons vraagt. Zijn liedjes gaan over waarin hij te kort is geschoten, maar ook over waar hij kansen ziet die anderen meestal niet zien. Op onconventionele wijze slaat hij een brug tussen theater en popmuziek en ontvlucht daarmee de bestaande hokjes. Een aanstormend talent om in de gaten te houden.

- Daarom Nu | door Ellen Martje
- 16 t/m 26 mei
- Ontroering met een glimlach, Tekst, Beweging & Muziek
In Daarom Nu zien we het gevecht van een jonge moeder met de wereld om haar heen, met het moederschap én met zichzelf. De wil om naast moeder ook ambities waar te maken, om voor zichzelf te kiezen. Iets wat een kind intuïtief doet, zonder nadenken. Zonder angst. Zonder twijfel. Het heeft de drang om net zo lang door te gaan tot het lukt. Niet later. Niet op een geschikt moment. Nee.. Nu!

- Lisette Zeegers

Categorie

Theater en dans

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

TapasTheater

Adres

Andreas Bonnstraat 40 H AMSTERDAM, Amsterdam

Website

https://www.tapastheater.nl/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Prijs €7,- per voorstelling. Kaarten verkrijgbaar in TapasTheater of online via: https://shop.ikbenaanwezig.nl/kiosk/tapastheater

Meer informatie

info@tapastheater.nl