Pad tot huidige pagina

Tentoonstelling: Zomerkabinet - grootse tekenkunst op klein formaa

Tentoonstelling: Zomerkabinet - grootse tekenkunst op klein formaa

tekenkabinet-2019.jpg

31 mei 2019 - 30 juni 2019

Inhoud

Het ‘Tekenkabinet’ -in 2013 opgericht door beeldend kunstenaar Manja van der Storm uit Amsterdam- is een onafhankelijk platform voor hedendaagse, autonome tekenkunst.
Tot en met het eerste lustrum werden op bijzondere, spannende, wisselende locaties jaarlijks salonachtige tentoonstellingen gerealiseerd met tekeningen van zowel door de wol geverfde, als startende tekenaars.
In een museum, een voormalige showroom in een perifeer havengebied, een kunstsalon, een kunstenhuis, een monumentale huiskamer, op een eigenzinnige kunstbeurs…
Sinds de zomer van 2017 resideert het ‘Tekenkabinet’ echter semi-permanent in het mooiste park van Amsterdam: het ter gelegenheid van de Floriade in 1972 aangelegde Amstelpark. In het voormalige Belgische Paviljoen, gelegen tussen kloostertuin en Japanse tuin, gaat vanaf komende Bevrijdingsdag de inmiddels 7e editie van het ‘Tekenkabinet’ van start onder de titel: ‘Zomerkabinet’.
Deze toont (recente) tekeningen van 101 kunstenaars uit Nederland en België. Zij creëren samen een boeiende, veelkleurige tekenoase. Hun diverse stijlen, handschriften, gedachten, gebruikte materialen, fantasieën, papiersoorten -en andere dragers- nemen de toeschouwer mee op reis naar nieuwe en andere werelden, die men zelf kan en mag verkennen.
Alle tekeningen worden oningelijst getoond, zijn allen te koop en kunnen direct worden meegenomen in een handgemaakte verpakkingsdoos met deksel.
Ter begeleiding van de tentoonstelling verschijnt een fullcolour catalogus (A6) met afgebeeld werk van alle deelnemende tekenaars. Een kennismaking in pocketformaat en collector’s item ineen.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Tekenkabinet

Adres

Amstelpark 13 (voormalig Galerie Park Art), Amsterdam

Website

https://www.tekenkabinet.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

2,-

Meer informatie

Geopend op vrijdag en zondagmiddag.

Ook op afspraak:
+31(0)6 20077891