Pad tot huidige pagina

Tentoonstelling: De kist al in huis

Tentoonstelling: De kist al in huis

14 mei 2019 - 26 mei 2019

Inhoud

Elke dag kijken naar de kist waar je straks in eindigt. Of op de schoorsteen je toekomstige urn zien glimmen. Best confronterend – maar niet voor iedereen. Sommige mensen hebben hun voorbereidingen al getroffen. De kist is al in huis, de lijkwade ligt op de bank of de grafsteen is al besteld. Saskia Aukema fotografeert en interviewt deze mensen. Het levert bijzondere foto’s op én bijzondere verhalen.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Museum Tot Zover

Adres

Kruislaan 124, Amsterdam

Website

https://www.totzover.nl/ontdek-de-dood/exposities_en_events/saskia-aukema-de-kist-al-huis/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Volwassenen 7,- Reduceerd tarief 5,- Gratis voor Museumkaarthouders, iAmsterdamkaarthouders en kinderen onder de 12 jaar.

Meer informatie

Museum Tot Zover is uniek in haar soort en belicht de dood in al haar facetten. Het museum opende in 2007 en brengt grensverleggende tentoonstellingen als Funeral Train (***** de Volkskrant), Afterlife, The Pixelated Revolution (**** de Volkskrant), De Vogelvanger (**** de Volkskrant) en Post Mortem.

Saskia Aukema is tekstschrijver en fotograaf voor onder meer dagblad Trouw. Ze houdt van slow journalism: verhalen die zich langzaam prijsgeven. Meestal gaan die over de beslissende afslag in een leven en over de manier waarop mensen hun identiteit vormgeven. In 2016 won ze de Zilveren Camera voor haar serie Veiled (categorie Portretten, serie), in 2017 won ze het International Photo Festival Leiden. Aukema exposeerde op vele plekken en maakte twee boeken, Bekeerd (2014) en Veiled (2017).