Pad tot huidige pagina

Festival de' Bardi: La Ville Joyeuse. Piano Recital door Daniele Adornetto

Festival de' Bardi: La Ville Joyeuse. Piano Recital door Daniele Adornetto

18 juni 2019, 19:30 - 21:00 uur

Inhoud

Festival de' Bardi: La Ville Joyeuse. Piano Recital door Daniele Adornetto
2019-06-18

Datum:

18/06/2019
Festival de' Bardi: La Ville Joyeuse. Piano Recital door Daniele Adornetto

LA VILLE JOYEUSE

Frankrijk en Napels, twee ver van elkaar verwijderde werelden die echter in de loop van hun geschiedenis nooit ophielden elkaar aan te trekken. Maar deze keer is het Frankrijk dat Napels “speelt” in een ongebruikelijk eerbetoon aan de stad door Franse componisten op de grens van de 19e en 20e eeuw. De betovering van de Zuid-Italiaanse stad wordt vastgelegd door de ogen van de buitenlander die in verrukking wordt gebracht door de stroom van geluiden, kleuren, personen, geuren en leven. Een constante, oneindige stroom die vanaf de middeleeuwen tot heden door vele reizigers binnenin het hart is gehouden, ook na hun bezoek, en die deze reizigers in de loop der tijd weer bij die ritmes terug heeft gebracht.

Pianist Daniele Adornetto begint met enkele stukken van zijn recentelijk tot stand gebrachte cd “La Ville Joyeuse” en komt vervolgens met een “Frans” parcours waarin hij op z’n Napolitaans de betoveringen van het water en van de natuur verweeft en zo een boeiend programma neerzet waarin de muziek van Alkan, Saint-Saens, Poulenc, Ravel en Debussy zorgen voor een unieke sfeer en unieke emoties. De verwijzing naar het water zoals we die vinden in het antieke lied Fenesta Vascia dat aan de basis ligt van het openingslied van het concert (Variations sur une barcarolle napolitaine van Alkan) wordt een heus leidmotief: van Notturno della Suite Napoli van Poulenc dat ons doet denken aan een lied over de golven van de zee, tot de impressionistische sensaties van Jeux d’eau van Ravel en Reflets dans l’eau van Debussy en ter afsluiting de enorme rijkdom aan instrumenten en kleuren van Jardins sous la pluie en van Isle Joyeuse, in een vrolijke, feestelijke sfeer.

Programma:

C. V. Alkan (1813 - 1888) Variations quasi fantaisie sur une barcarolle napolitaine op. 16 n.6

C. Saint-Saens (1835 - 1921) Chanson Napolitaine op.72 n.5

Claude A. Debussy (1862 - 1918) Le Collines d'Anacapri (da Preludes - Premier Livre)

Francis Poulenc (1899 - 1963) Suite "Napoli" (Barcarolle - Nocturne - Caprice italien)

lVl. Ravel (1"875-1937) Sonatine (Modére - Mouvement de menuet - Anime) Jeux d'eau

Claude A. Debussy Reflets dans l'eau (da Images - Premier Livre) Jardins sous la plui (da Estampes) L'isle joyeuse

www.danieleadornetto.com

In het kader van Festival De' Bardi

Categorie

Muziek

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Istituto Italiano di Cultura per i Paesi Bassi

Adres

Keizersgracht 564, Amsterdam

Website

https://iicamsterdam.esteri.it/iic_amsterdam/nl/gli_eventi/calendario/2019/06/la-ville-joyeuse-daniele-adornetto.html

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis

https://iicamsterdam.esteri.it/iic_amsterdam/nl/gli_eventi/calendario/2019/06/la-ville-joyeuse-daniele-adornetto.html?modulo=1