Pad tot huidige pagina

Foto expositie 'Ontdek de verborgen Noordzee'

Foto expositie 'Ontdek de verborgen Noordzee'

6 juni 2019 - 24 juni 2019

Inhoud

De foto expositie ‘Ontdek de verborgen Noordzee’, van vrijdag 7 juni t/m zondag 24 juni te zien op Museumplein, Amsterdam.

De Noordzee. Een zee bomvol kleur, leven en biodiversiteit. Van zeehonden, zeesterren, gele haarkwallen, anemonen, spinkrabben tot tal van vissoorten. Gewoon in onze achtertuin.

De internationale belangenorganisatie Oceana voerde in 2016 en 2017 twee expedities uit op de Noordzee. In totaal heeft Oceana vier maanden onderzoek gedaan naar verborgen habitats in de Noordzee. De resultaten van dit onderzoek dragen bij aan een betere bescherming van de kwetsbare biodiversiteit in de Noordzee. Dit project wordt gesponsord door de Nationale Postcode Loterij.

Tijdens de expedities werd de zeebodem gescand met een multibeam (een type sonar) en gefilmd met een op afstand bestuurbare onderwatercamera die gebieden tot 500 meter diepte onderzocht. Ook zijn bodemmonsters genomen en honderden beelden gemaakt door professionele duikers.
En dat leverde indrukwekkende beelden op.

Wereld Oceanen dag is een mooie gelegenheid om de verborgen schatten van de Noordzee te onthullen. Bezoek de openlucht foto-expositie ‘De Verborgen Noordzee’ tot en met 24 juni op het Museumplein in Amsterdam.

Gratis entree.

#OnzeNoordzee

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Museumpromenade

Adres

Van Baerlestraat 33 A, Amsterdam

Website

https://oceana.org/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis