Pad tot huidige pagina

Home > Activiteiten > Culturele kalender Activiteiten Culturele kalender Archief evenementen Activiteiten in Italië Corso di Aggiornamento per Docenti di lingua italiana all’estero L2/LS Suono Italiano 2019: CAMERATA DUCALE in concerto

Home > Activiteiten > Culturele kalender Activiteiten Culturele kalender Archief evenementen Activiteiten in Italië Corso di Aggiornamento per Docenti di lingua italiana all’estero L2/LS Suono Italiano 2019: CAMERATA DUCALE in concerto

camerataducale.jpg

21 juni 2019, 20:00 - 21:00 uur

Inhoud

Ter gelegenheid van Festa della Musica 2019

CAMERATA DUCALE

in concerto

Guido RIMONDA

solist en dirigent

In het kader van het project SUONO ITALIANO 2019

Camerata Ducale werd in 1992 opgericht als eerste muziekformatie gewijd aan de bevordering van het werk van de Italiaanse violist Giovan Battista Viotti. Sinds 1998 is het het vaste orkest van het Viotti Festival in Vercelli. Het is gevestigd in het Teatro Civico in Vercelli, een waar juweel in architectonisch en akoestisch opzicht. Gedurende de twintig jaar van concertactiviteiten in het kader van het festival voerde het gezelschap een zeer uitgebreid repertoire uit vanaf 1700 tot heden, met solisten als Viktoria Mullova, Shlomo Mintz, Isabelle Faust, Salvatore Accardo, Angela Hewitt, Louis Lortie, Uto Ughi, Vladimir Spivakov, Misha Maisky, Andrea Lucchesini, Igudesman&Joo, Richard Galliano, Renato Bruson, Giuliano Carmignola, Avi Avital, Ruggiero Ricci en Daniela Dessì.

Camerata Ducale is dikwijls te gast op prestigieuze muziekfestivals in Italië. Daarbij komen nog de concerten in muziektheaters in Italië en de buitenlandse tournees. Zo kende het gezelschap zeer succevolle optredens in Frankrijk, Japan, Guatemala, Verenigde Staten, Bahrein, Georgie en Zuid-Afrika. Het nam tevens een groot aantal cd’s op waaronder in 2011 Libertango in Tokyo met Richard Galliano bij muzieklabel EMI. Sinds 2012 is Camerata Ducale betrokken bij het project Progetto Viotti – Decca Universal, aan de zijde van zijn dirigent en vioolsolist Guido Rimonda: ze namen maar liefst 15 cd’s op. Bij Decca verschenen: Le Violon Noir (2013-2017), Voice of peace (2015) en Haydn concertos (2017) met Maurizio Baglini, Silvia Chiesa en Guido Rimonda. Alle tot nu toe uitgebrachte cd’s werden unaniem met veel enthousiasme ontvangen door pers en publiek.

Het project Suono Italiano is mede tot stand gekomen dankzij een bijdrage van het Italiaanse ministerie van Cultuur - Ministero per i Beni e le Attività Culturali - Direzione Generale Spettacolo. CIDIM promoot het project Suono Italiano in samenwerking met instellingen en organisaties buiten Italië. Met het project zet CIDIM zijn internationale activiteiten gericht op het promoten van het Italiaanse muzikale talent in het buitenland voort. Suono Italiano heeft als doel de bijzonderheid en originaliteit van een visie op muziekvertolking die zijn wortels heeft in een antieke muziektraditie te bevorderen. Een traditie die, na zich door de generaties heen te hebben vernieuwd, nog steeds een belangrijk referentiepunt vormt voor wie werkzaam is in de wereld van de muziek.

Categorie

Muziek

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

keizersgrachtkerk

Adres

Keizersgracht 566, Amsterdam

Website

https://iicamsterdam.esteri.it/iic_amsterdam/nl/gli_eventi/calendario/2019/06/camerata-ducale.html

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis

https://iicamsterdam.esteri.it/iic_amsterdam/nl/gli_eventi/calendario/2019/06/camerata-ducale.html?modulo=1