Pad tot huidige pagina

Suono Italiano: concert door het Duo Davide Alogna, viool en Fiorenzo Pascalucci, piano.

Suono Italiano: concert door het Duo Davide Alogna, viool en Fiorenzo Pascalucci, piano.

19 juni 2019, 20:00 - 21:00 uur

Inhoud

In het kader van het project SUONO ITALIANO 2019

Concert door het Duo

Davide ALOGNA, viool

Fiorenzo PASCALUCCI, piano

Violist Davide Alogna werd geboren in Palermo en genoot zijn opleiding in Como. Hij geniet wereldwijde bekendheid vanwege zijn diepe geluid, zijn levendige cantabile en zijn onberispelijke techniek. Hij wordt gewaardeerd zowel door de pers vanwege de keuze en uitvoering van het repertoire als door het publiek vanwege de empathie die hij bij elke gelegenheid weet te creëren. Hij heeft enkele belangrijke debuten op zijn naam staan, waaronder in het Teatro alla Scala in Milaan (oktober 2017), de Stern Hall van de Carnegie Hall in New York (juni 2016), de Suntory Hall in Tokyo (april 2016) en de Berliner Philharmonie (2014). Hij werd meermalen als musicus gekozen op de omslag van de gezaghebbende magazines Suonare News en Amadeus, bracht albums uit bij prestigieuze muzieklabels zoals Brillant Classic en Naxos en geniet wereldwijde erkenning als één van de meeste actieve vertolkers binnen de herontdekking en promotie van het Italiaanse repertoire van begin 20e eeuw.

Sinds 2018 vormt hij een duo met pianist Fiorenzo Pascalucci, een uitmuntende musicus die in 2016 de prestigieuze “Giuseppe Sinopoli” prijs won, ingesteld door de Presidenza della Repubblica Italiana en uitgereikt door President Sergio Mattarella. Pascalucci was tevens winnaar van belangrijke en prestigieuze internationale concoursen zoals Premio Venezia en het Rina Sala Gallo concours.
Het duo bracht bij Naxos een cd uit gewijd aan de onuitgebrachte werken van componist Mario Castelnuovo-Tedesco waaronder het concert n°3 voor viool en piano dat tijdens dit concert zal worden uitgevoerd, samen met de sonate van Mozart k379 in sol majeur en met de majestueuze sonate van Caesar Franck.

Het duo presenteert de Naxos cd met het net uitgebrachte concert van Castelnuovo Tedesco en de zojuist bij het label Warner Classics verschenen cd gewijd aan de sonates voor viool en piano van Mozart.

Programma

W. A.Mozart: Sonata K 304 per pianoforte e violino in mi minore

M. Castelnuovo-Tedesco: Terzo concerto per violino e pianoforte op. 102

L. Van Beethoven: Sonata in la maggiore op.47 "A Kreutzer"

Het project Suono Italiano is mede tot stand gekomen dankzij een bijdrage van het Italiaanse ministerie van Cultuur - Ministero per i Beni e le Attività Culturali - Direzione Generale Spettacolo.

CIDIM promoot het project Suono Italiano in samenwerking met instellingen en organisaties buiten Italië.

Met het project zet CIDIM zijn internationale activiteiten gericht op het promoten van het Italiaanse muzikale talent in het buitenland voort.

Suono Italiano heeft als doel de bijzonderheid en originaliteit van een visie op muziekvertolking die zijn wortels heeft in een antieke muziektraditie te bevorderen. Een traditie die, na zich door de generaties heen te hebben vernieuwd, nog steeds een belangrijk referentiepunt vormt voor wie werkzaam is in de wereld van de muziek.

Categorie

Muziek

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Istituto Italiano di Cultura per i Paesi Bassi

Adres

Keizersgracht 564, Amsterdam

Website

https://iicamsterdam.esteri.it/iic_amsterdam/nl/gli_eventi/calendario/2019/06/suono-italiano-concerto-del-duo.html

Toegangsprijs en kaarten bestellen


Gratis
https://iicamsterdam.esteri.it/iic_amsterdam/nl/gli_eventi/calendario/2019/06/suono-italiano-concerto-del-duo.html?modulo=1