Pad tot huidige pagina

Fototentoonstelling op de Dam over de situatie in Oost-Turkistan (Xinjiang)

Fototentoonstelling op de Dam over de situatie in Oost-Turkistan (Xinjiang)

5 juli 2019, 16:00 - 19:00 uur

Inhoud

Op 5 juli 2009 heeft de Chinese politie op hardhandige en bloederige wijze een Oeigoers vredesdemonstratie neergeslagen. De Oeigoerse demonstratie kwam voort uit het feit dat twee jonge Oeigoeren zijn doodgeslagen in een Chinese fabriek en de Chinese overheid nagenoeg niet ingreep om de daders te vervolgen. Als gevolg van het geweld zijn meer dan duizenden Oeigoeren verdwenen. Daarnaast zijn op dit moment in Oost-Turkistan concentratiekampen waar miljoenen Oeigoeren vastzitten. Tijdens dit evenementen is er een fototentoonstelling, een korte film over Oost-Turkistan en zullen er vertegenwoordigers van Oeigoerse verenigingen aanwezig zijn die een woord komen doen en uitleg zullen geven als er vragen zijn. Met behulp van dit evenement willen de Oeigoeren in Nederland bewustzijn creƫren voor de problemen in Oost-Turkistan, zodat de kampen worden gesloten

Categorie

Maatschappij, politiek en debat

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Dam

Toegangsprijs en kaarten bestellen

niet