Pad tot huidige pagina

De Amsterdamse Waterspelen

De Amsterdamse Waterspelen

23 augustus 2019 - 25 augustus 2019

Inhoud

Van 23 t/m 25 augustus 2019 vindt op het Marineterrein Amsterdam de eerste editie van de Amsterdamse Waterspelen plaats. Een spetterend zomerweekend boordevol bijzondere watersporten, bloedstollende races, workshops, live muziek, heerlijk eten en vrij zwemmen voor jong en oud!

Categorie

Sport en spel

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Marineterrein Amsterdam

Adres

Kattenburgerstraat 5, Amsterdam

Website

https://www.amsterdamsewaterspelen.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis toegankelijk

Meer informatie

Tijdens de gratis toegankelijke Amsterdamse Waterspelen kunnen Amsterdammers van alle leeftijden kennismaken met én meedoen aan bijzondere sporten als waterskiën, X-diving, beachwaterpolo, synchroonzwemmen, de openwater zwemdriedaagse en het Amsterdams kampioenschap Bommetje. Speciaal voor de Waterspelen wordt in het water een metershoge toren gebouwd die dient als glijbaan en duikplank. Én natuurlijk als schans voor de eerste Amsterdamse Scheepskistenrace, de Mokumse variant op tobbedansen. Teams uit de hele stad strijden een dag lang met elkaar om de felbegeerde ‘Gouden Scheepskist’.

Ter voorbereiding op de Amsterdamse Waterspelen worden in juli en augustus diverse gratis toegankelijke clinics en bouwdagen georganiseerd. De clinics in het Sloterparkbad bereiden voor op de demonstratie synchroonzwemmen en op deelname aan de wedstrijden X- diving, het Open Mokums Kampioenschap Bommetje en beachwaterpolo. Tijdens de bouwdagen op het Marineterrein gaan de scheepskistenteams onder leiding van creatief collectie