Pad tot huidige pagina

Tentoonstelling: Mix, Ceramic Art & Beyond

Tentoonstelling: Mix, Ceramic Art & Beyond

2 augustus 2019 - 31 augustus 2019

Inhoud

Kunstenaars: Frans Franciscus, Kim Habers, Babs Haenen, Henri Jacobs, Ipek Kotan, Daniel Maalman, Suzanne Posthumus, Koen Taselaar, Marjolijn de Wit, Henk Wolvers. Curator: Ranti Tjan

In 2019 viert het legendarische Europees Keramisch Werk Centrum (EKWC) zijn vijftigjarig jubileum. Een wijd scala aan inmiddels zeer gerenommeerde beeldend kunstenaars, architecten en ontwerpers uit de hele wereld bezoeken het centrum om concepten, idee├źn en dromen te realiseren in klei, vertrouwend op de aanwezige deskundige technici en de faciliteiten van wereldklasse.

Eerst gevestigd in Heusden, daarna in Den Bosch en sinds 2015 in Oisterwijk is het centrum een bastion van, voor en door kunstenaars. Het zet zich in voor de ontwikkeling van de keramiek in beeldende kunst, ontwerp en architectuur. Enerzijds fungeert het als kenniscentrum, anderzijds als kunstenaarsverblijfplaats, in het Engels centre-of-excellence en artists-in-residence. Daarnaast staat Sundaymorning@ekwc, zoals het centrum zich al enige tijd noemt, open voor hoger onderwijs, talentontwikkeling, publiek en bedrijfsleven.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Arti et Amicitiae

Adres

Rokin 112 Amsterdam, Amsterdam

Website

https://www.arti.nl/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

3 euro