Pad tot huidige pagina

Film: Il Conformista

Film: Il Conformista

conformista.jpeg

26 september 2019, 20:30 uur

Inhoud

Tijdens het bewind van Mussolini gaat Marcello Clerici naar Parijs om zijn voormalige professor Luca Quadri te vermoorden omdat die vanuit Parijs antifascistisch verzet zou organiseren. Clerici moet het vertrouwen van Quadri winnen, zodat die in een valstrik van de fascisten loopt. Met zijn aanstaande bruid onder het mom van een huwelijksreis daar aangekomen wordt hij op slag verliefd op de vrouw van zijn politieke tegenstander. Wat volgt is een dubbelzinnig spel in de strijd om te overleven. 'Il Conformista' is het prachtige meesterwerk van Bernardo Bertolucci en een van de invloedrijkste films van de jaren zeventig.
---
Bernardo Bertolucci | 1970 | IT/FR/West-Duitsland | 111' | EN subs

Categorie

Film

Naam locatie

Filmhuis Cavia

Adres

Van Hallstraat 52 1 hoog (trap op, boven Xena Sports), Amsterdam

Website

http://filmhuiscavia.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

5,- euro.
(Cinevillepas geldig)

Meer informatie

Reserveren is niet mogelijk. Kaartjes kunnen vanaf een half uur voor aanvang aan de bar gekocht worden.