Pad tot huidige pagina

Film: Sleeping Lions – een avond met Anneke Kampman

sleepinglions.png

Film: Sleeping Lions – een avond met Anneke Kampman

16 september 2019, 20:30 uur

Inhoud

Anneke Kampman (Edinburgh, 1986) is een kunstenares die met tekst, muziek en bewegend beeld werkt. Haar werk onderzoekt hoe de cultuurindustrie een ‘persoonlijkheid’ creëert, puur en alleen voor een winstoogmerk. Het richt zich op zaken als standaardisatie, reproductie en artistieke vrijheid binnen de popindustrie. Het programma bestaat uit drie videowerken van Kampman: een online archief van drieënveertig videoclips georganiseerd rondom dertien historische gebeurtenissen; een essayistisch onderzoek naar de productie en kapitalisatie van verlangen; en een popmuziekvideo die de tegenstrijdigheden van commodificatie laat zien.

Categorie

Film

Naam locatie

Filmhuis Cavia

Adres

Van Hallstraat 52 1 hoog (trap op, boven Xena Sports), Amsterdam

Website

http://filmhuiscavia.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

5,- euro.
(Cinevillepas geldig)

Meer informatie

Reserveren is niet mogelijk. Kaartjes kunnen vanaf een half uur voor aanvang aan de bar gekocht worden.