Pad tot huidige pagina

Film: The Teachers' Protest

Film: The Teachers' Protest

teachers-protest1-.jpg

27 september 2019, 20:30 uur

Inhoud

De documentaire van Jon Seal weeft archiefbeelden, getuigenissen uit de eerste hand en animatie van de aangrijpende tekeningen van Herlov Åmland samen om dit aangrijpende verhaal te vertellen aan een internationaal publiek. The Teachers’ Protest is een triest, teder en tegelijkertijd opbeurende documentaire die een compleet ander soort oorlogsverhaal onderzoekt – een inspirerend verhaal van passieve weerstand, waar de helden vechten zonder wapens en dan altijd nog winnen.
.
Het verhaal speelt zich af in 1942, bezet Noorwegen. Leraren moeten lid worden van de Nazi-lerarencompetitie en Nazi-ideeën verspreiden in hun klaslokalen. Achtduizend leraren schrijven protestbrieven. Zij worden bedreigd met salarisopneming en ontslag – toch weigeren ze. In een wanhopige toestand om met de nazi's te proberen te breken, arresteert de nazi-regering duizend mannelijke leraren en stuurt ze naar gevangenkampen, 300 mijl boven de poolcirkel. Het opleidingssysteem verkeert in chaos. Maar dan begint de strijd pas echt.

Categorie

Film

Naam locatie

Filmhuis Cavia

Adres

Van Hallstraat 52 1 hoog (trap op, boven Xena Sports), Amsterdam

Website

http://filmhuiscavia.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

5,- euro.
(Cinevillepas geldig)

Meer informatie

Reserveren is niet mogelijk. Kaartjes kunnen vanaf een half uur voor aanvang aan de bar gekocht worden.