Pad tot huidige pagina

Live Pro Wrestling in Amsterdam!

69949184_457772625080181_1414443416174985216_n.png

Live Pro Wrestling in Amsterdam!

22 september 2019, 16:30 - 20:00 uur

Inhoud

Pro Wrestling Holland werd in 2006 opgericht door Tengkwa en Tommy End (AKA Alistair Black WWE) met de intentie om een fundering te creëren voor Pro Wrestling in Nederland. Door een groep te vormen met verschillende Nederlandse worstelaars waaronder Emil Sitoci, versterkten zij hun netwerk en verbreedden zij hun kennis in Nederland. Samen richtten zij de PWH Academy op. Deze groeide al snel uit tot de grootste Pro Wrestling school van Nederland. Door de jaren heen zagen de PWH-fans de beste Nederlandse talenten zich ontpoppen tot worstelaars van internationaal niveau. Jurn Simmons, Dirty Dragan, Johnny Evers, Young Money Chong, Lloyd Pengel, Ymah, George Meddleson en vele anderen maakten hun debuut vanuit de PWH Academy.

Ondanks dat de PWH Academy een succes bleek te zijn en de PWH worstelaars elders in Europa worstelden voor uitverkochte zalen, bleef het succes in Nederland bij de live shows uit. Enkele uitschieters van PWH shows die meer dan 300 bezoekers trokken daar gelaten, duurde het tot 2016 voordat het grote publiek PWH begon te erkennen als écht entertainment. Met een nieuwe huisstijl en een nieuw marketingplan veranderde de toon van de media langzaamaan van ‘cynisch over de sport in spandex’ naar ‘oprechte interesse in de show en de mensen achter de schermen’.

Door de jaren heen verscheen PWH meerdere malen in de media, waaronder in de Nieuwe Revu, Telegraaf, Volkskrant, NRC, bij Game Kings, BNN, Hoe zit het met… en PWH was zelfs te zien in het populaire SBS6 programma Holland’s Got Talent. De publiciteit zorgde voor een enorme boost aan interesse in PWH. Dit leidde tot een aantal unieke kansen zoals boekingen op Solar en Lowlands. Ook maakte PWH de switch naar grotere zalen voor hun live shows en begon het filmproductiebedrijf Tangerine Three met de opnames voor Ring Of Dreams, een film over PWH in opdracht van de KRO-NCRV die in première gaat op het Nederlands Film Festival 2019.

PWH Live heeft haar draai gevonden en biedt een unieke show vol actie, comedy en drama. De shows zijn geschikt voor alle leeftijden met als adviesleeftijd 8 jaar en ouder. Presentatoren Rico “Suave” Bushido en Dirty Dragan nemen het publiek mee in de wereld van Pro Wrestling Holland die bestaat uit kleurrijke characters met unieke karakters en technieken die strijden om de PWH kampioensgordels. Goeden, kwaden, helden en slechteriken… Je komt ze allemaal tegen in de wereld van PWH Live!

Categorie

Theater en dans

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Bijlmer Parktheater

Adres

Anton de Komplein 240, Amsterdam

Website

https://www.bijlmerparktheater.nl/nl/pro-wrestling-holland-live-xl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

15,-