Pad tot huidige pagina

Lunchconcert - The Sphere Quartet

Lunchconcert - The Sphere Quartet

20 september 2019, 13.30 - 14.00 uur

Inhoud

Muziek in de Embassy of the Free Mind
In de Embassy of the Free Mind kun je niet alleen boeken over en afbeeldingen uit tweeduizend jaar wijsheidstradities ontdekken, maar ook luisteren naar muziek! Iedere derde vrijdag van de maand om 13.30 uur geven studenten van het Conservatorium van Amsterdam een concert in de Grote Sael van het Huis met de Hoofden, het huis van de Embassy of the Free Mind. Daarmee komt de muziek als het ware weer thuis: van 1909 tot 1931 was het Amsterdamse conservatorium gevestigd in het Huis met de Hoofden. Een historische locatie voor de musici van vandaag!

Op 20 september biedt de Embassy of the Free Mind het podium aan The Sphere Quartet, bestaande uit Stephanie van Duijn, viool; Phoebe Tarleton, viool; Elisa Misas Santin, altviool, en Henrique Constância, cello. Zij spelen deel 1 en 2 uit strijkkwartet op. 18 no.1 van Ludwig van Beethoven en deel 1 uit strijkkwartet no. 2 van Benjamin Britten.
De leden van The Sphere Quartet komen uit Groot-Brittannië, de VS/Nederland, Spanje en Portugal. Tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam, in oktober 2018, richtten ze de groep op. In februari 2019 won het kwartet de eerste prijs op het Maassluis Jong Talent Concours en afgelopen zomer nam de groep deel aan het Virtuoso and Belcanto Festival in Lucca, hun eerste internationale concours. Sinds kort studeert het kwartet aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA) bij onder anderen Marc Danel, Richard Lester, Dennis Brott, Lukas Hagen en Luc-Marie Aguera.

Datum: vrijdag 20 september
Tijd: 13.30 - 14.00 uur
Tickets: € 12,50,- (toegang museum, het concert is gratis). Gratis toegang met Museumkaart en Stadspas.

Categorie

Muziek

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Embassy of the Free Mind

Adres

Keizersgracht 123, Amsterdam

Website

https://embassyofthefreemind.com

Toegangsprijs en kaarten bestellen

12,50

Meer informatie

Gratis concert met Museumjaarkaart