Pad tot huidige pagina

MLB KIJKzondag met Peter Meeuwisse

affichepetermeeuwisse.jpg

MLB KIJKzondag met Peter Meeuwisse

22 september 2019, 11:00 - 12:00 uur

Inhoud

MLB Kijkzondag op zondag 22 september van 11.00 tot 12.00 uur
Kijken naar kunst was nog nooit zo leuk!
Wil jij ervaren hoe verfrissend het is om op een andere manier te leren kijken? Wil jij ervaren hoe inspirerend het is om eens écht de tijd te nemen om te kijken naar een kunstwerk? Wil jij ervaren wat het met je doet als elke individuele inbreng evenveel waard is in een gesprek? En wil je ervaren wat kunst daaraan kan bijdragen? Schrijf je in voor de KIJKzondag.
Reserveer op ml.boel@planet.nl. Toegang is € 3. Koffie en thee staan klaar.

Volle maan bij Peter Meeuwisse
Peter Meeuwisse is een oude bekende van de galerie. Hij exposeerde er al twee keer eerder. Voor deze tentoonstelling heeft hij zich laten inspireren door de volle maan. Tijdens een werksessie in het atelier van een collega-kunstenaar ontstond als vanzelf het beeld van een maan. Dit beeld trok hem zo aan dat het sindsdien een terugkerend thema werd in zijn werk. Daarbij onderzoekt hij gepassioneerd de verschillende beeldelementen zoals perspectief, compositie en kleurcontrast.
Een nieuwe kijk op de maan? Nu te zien bij MLB Galerie. Volg de maan!

Peter Meeuwisse (1960) is docent Beeldende Kunst en Vormgeving en kunstenaar. Hij komt uit een kunstzinnige familie waarin iedereen wel op de een of andere manier met kunst bezig is. Zijn eerste ervaringen met tekenen en schilderen deed hij op bij de tekenclub van het Koninklijke Shell Laboratorium in Amsterdam. Later volgde hij cursussen aan de Vrije Academie Kennemerland en rondde de opleiding docent Beeldende Kunst en Vormgeving af.
De weg, al wat op zijn pad komt inspireert Meeuwisse bij het maken van zijn werken op papier of doek. Hij gebruikt combinaties van – vaak mannelijke – figuren, voorwerpen, symbolen en vormen en plaatst deze in en kleurrijke en ietwat vervreemdende omgeving. Voor tentoonstellingen werkt hij graag met thema’s zoals onlangs met het thema Metamorfose naar ‘Metamorfosen’ van Ovidius en in deze expositie de Maan.
Peter Meeuwisse exposeert sinds 1994 regelmatig in Nederland en Frankrijk.

Tentoonstelling: vrijdag 13 t/m zaterdag 28 september 2019
Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur en op afspraak
MLB KIJKzondag: zondag 22 september, 11.00-12.00 uur

Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie, www.petermeeuwisse.nl

Categorie

Cursus, lezing, excursie

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

MLB Galerie

Adres

Witte de Withstraat 32 a bg, Amsterdam

Website

http://www.mlbgalerie.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

€ 3- per persoon