Pad tot huidige pagina

Premièrevoorstelling STATUS

Premièrevoorstelling STATUS

rightaboutnow.png

25 september 2019, 20:00 uur

Inhoud

Op 25 september gaat de voorstelling STATUS in première in het DeLaMar theater in Amsterdam.

Toneel, muziek, spoken word, dans en hiphop: STATUS is het allemaal. In deze interdisciplinaire voorstelling zien we hoe de jonge Afrikaanse vluchteling B. (Anton de Bies) dankzij de hiphopcultuur een nieuw leven weet op te bouwen in Nederland. Maar als zijn Afrikaanse moeder in coma komt te liggen, beseft B. dat hij nog vol vragen zit over zijn verleden en zijn witte vader (Hans Dagelet), die hij amper kent. Wanneer de vader plotseling aan het bed van B.’s moeder verschijnt, gaan de mannen samen op zoek naar antwoorden. Een fascinerend verhaal over erkenning, identiteit, verbinding en liefde.

Status is een productie van RIGHTABOUTNOW INC. over overleven, identiteit en de kracht van hiphop cultuur. Een moderne vertelling over de nieuwe Afro-Europese diaspora deels gebaseerd op persoonlijke verhalen van verschillende deelnemers aan de productie. Status is een stuk dat een brug bouwt tussen twee werelden Afrika en West-Europa door middel van multidisciplinaire hiphop cultuur.

Regie:

Marjorie Boston | Maarten van Hinte

Choreografie:

Babacar Cisse

Script:

Maarten van Hinte

Soundscape:

Love Supreme

Video & lightdesign:

Manuel Rodrigues

o.a. met

Anton de Bies, Hans Dagelet, Linar Ogenia

Categorie

Theater en dans

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

DeLaMar Theater - Mary Dresselhuys zaal

Adres

Marnixstraat 402, Amsterdam

Website

http://www.rightaboutnowinc.com/status

Toegangsprijs en kaarten bestellen

v.a. 19.50 via https://delamar.nl/voorstellingen/status/