Pad tot huidige pagina

SDG Action Day

SDG Action Day

actiondaylogowithdates.png

25 september 2019, 9.30 - 18.00 uur

Inhoud

Wil jij ook werk maken van een betere, meer duurzame en eerlijkere wereld? De urgentie was nooit zo groot. Denk aan de klimaatcrisis, de stijgende ongelijkheid en dalende biodiversiteit. Gelukkig zijn er plannen om het beter te doen. In 2015 al hebben de Verenigde Naties op een rijtje gezet wat er beter moet, in de vorm van zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen voor 2030, de SDGs of Sustainable Development Goals.

Maar hoe kan jij nu zelf, hier in Nederland, je bijdrage leveren? Precies daarover gaat het op de SDG Action Day, op 25 september in het Tropeninstituut (KIT) in Amsterdam. Het wordt de derde editie en met het thema ‘Connecting Generations’ spelen jongeren dit jaar de hoofdrol. Je gaat er met experts in gesprek over thema’s van duurzame stedenbouw tot circulair eten. Je leert er hoe jij vanuit het onderwijs of bedrijfsleven een bijdrage kan leveren.

Wat je kan verwachten? De Jonge Klimaatbeweging en Youth4Climate laten zien hoe zij de Nederlandse jeugd geïnteresseerd krijgen in klimaatproblematiek. Mode-antropoloog Aynouk Tan kijkt naar diversiteit en identiteit binnen haar beroep. Conny Braams van Unilever vertelt hoe haar bedrijf verduurzaamt. Minister voor Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag belt dan weer even vanop de VN-top over de SDGs in New York met nieuws heet van de naald.

PROGRAMMA & TICKETS:
www.sdgactionday.nl

Categorie

Maatschappij, politiek en debat

Doelgroep

Jongeren

Naam locatie

Tropeninstituut KIT Amsterdam

Adres

Mauritskade 63, Amsterdam

Website

http://sdgactionday.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Toegangsprijs 45 euro, studenten mogen binnen voor 10 euro (op voorhand bestellen met code STUDENT10EURO).