Pad tot huidige pagina

The Roar - Gratis muziekevent

fbeventbanner.png

The Roar - Gratis muziekevent

20 september 2019, 15:00 - 19:30 uur

Inhoud

The Roar is een gratis muziek-event in de tuin van de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Op dit mini festival kun je de opkomende vrouwelijke talenten van het moment ontdekken.

Ook geschikt voor kinderen.

Line-up:
Lewin:
https://www.facebook.com/lewinsongs/
‘Lewin’ is een frisse start voor muzikant Jara Holdert. In haar teksten gaat ze op zoek naar een genadeloze eerlijkheid, in haar composities zit een speelsheid die zowel banden heeft met het vakmanschap van de grote songwriters uit de jaren zestig en zeventig, als met de exploratiedrang van moderne, eigenzinnige artiesten zoals Laura Marling, Big Thief en The Weather Station.

Maddy Moreah:
https://www.facebook.com/MaddyMoreah/
Maddy Moreah (Madeleine Ruijter) is een Amsterdamse muzikant die met haar band elk podium kan omtoveren tot een warme zomermiddag. Maddy Moreah brengt soul, hip-hop, jazz, funk en pop samen in een meeslepende live show waar zowel op gedanst als gechilled kan worden. Metaforische teksten, een warm stemgeluid en zwoele harmonieën. Laat je meeslepen door onverwachte melodieën, verrassende grooves en wholesome-vibes!

Aicha Cherif:
https://www.facebook.com/aichacherifmusic/
Alternative rockband Aïcha Cherif is terug van weggeweest. Je kent haar van rauwe gitaren, melancholische melodieën en eigenzinnige nummers die ze op 21 september vertolkt naar een akoestische set. In 2016 won Aïcha Cherif (solo) de finale van de Kunstbende wat haar carrière versnelde. Met haar band nam ze deel aan de Popronde (2017) en was ze support act van onder andere Trixie Whitley, Qeaux Qeaux Joans en Chantal Acda. Ze heeft gespeeld op festivals als Pinkpop, Lowlands, Valkhof Festival, Bruis en Zomerparkfeest.

Rose Marin:
https://www.facebook.com/RoseMarinMusic/
Rose Marin haar muziek is een fusie van folk, country en pop. Met haar kleurrijke stem en manier van spelen creëert ze een unieke sound. Haar krachtige persoonlijkheid wordt vertaald naar een dynamische set waarin ruimte is voor verschillende klanken. Met inspiratiebronnen als Donovan Woods, Jack Johnson en Chris Stapleton weet ze op een vrije manier feilloos de gevoelige snaar te raken.

Charlotte Beerda:
https://www.facebook.com/CharlotteBeerda/
Woordkunstenares Charlotte Beerda zal tijdens The Roar elke muzikant inleiden met haar krachtige en liefdevolle woorden. Haar zinnen zijn beeldend. Ze trekt met vluchtige woorden op en zoekt voor verloren gevoelens een thuis. Haar lichamelijke expressies tijdens het voordragen zijn muzikaal en meeslepend. De woorden mogen dóór je heen gaan. Raakt het?

Categorie

Muziek

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Tolhuistuin

Adres

Tolhuisweg 3, Amsterdam

Website

https://www.facebook.com/theroarevents

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis

Meer informatie

The Roar organiseert muziekevents met een vrouwelijke line-up en heeft de ambitie hét showcase-podium voor vrouwen te worden. In de line-up van festivals staan nog steeds veel meer mannen dan vrouwen en The Roar wil daar wat aan doen. “Op een positieve manier”, aldus initiatiefneemster Liesbeth Hans, “namelijk met een mooi festival waar we vrouwelijk muzikaal talent een serieus podium bieden.” In de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord vindt op 21 september de eerste editie plaats.