Pad tot huidige pagina

Waiting Room

Waiting Room

7 september 2019 - 10 november 2019

Inhoud

Waiting Room is een nieuw werk van de Finse kunstenaar Terike Haapoja in samenwerking met Laura Gustafsson die in al hun werk de relatie tussen mens en dier onderzoeken. Waiting Room is een geluidsinstallatie die een absorberende sound scape vanuit 16 speakers in de verder lege ruimte van het Glazen Huis ten gehore brengt. De sound scape is een audio documentatie van de ruimte waarin varkens wachten voordat ze geslacht worden. Onzichtbaar gemaakt worden de dieren spookachtige verschijningen die de samenleving die hun dood ontkent achtervolgen. De geluidsinstallatie wordt begeleid door een video Terror Archive dat bestaat uit woorden en concepten waardoor Gustafsson&Haapoja de mechanieken van een door de staat toegestaan geweld in kaart brengen en de manieren waarop leven – inclusief dat van mens – ‘moordbaar’ gemaakt wordt.

In Waiting Room spelen Gustafsson&Haapoja met het contrast tussen de idylle van het park en de relatie tot het dier in de bio-industrie en met de gelijktijdige onzichtbaarheid en aanwezigheid ervan in onze samenleving. Ze stellen dat de fabrieksboerderij representatiever voor onze relatie tot andere levensvormen is dan de ideologie die het park representeert.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

het Glazen Huis, Amstelpark

Adres

Amstelpark 7, Amsterdam

Website

http://www.zone2source.net

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis

Meer informatie

info@zone2source.net