Pad tot huidige pagina

Expositie 'Het geheim van Eva' (Il Segreto di Eva)

ilsegretodieva-amsterdam.jpg

Expositie 'Het geheim van Eva' (Il Segreto di Eva)

18 oktober 2019 - 8 november 2019

Inhoud

ART Commission Genua (It) presenteert, in samenwerking met Breed Art Studios Amsterdam, de groepstentoonstelling van vrouwelijke hedendaagse kunstenaars met de titel:
HET GEHEIM VAN EVA - VII ed. AMSTERDAM
Van 17 oktober tot en met 8 november 2019 presenteert Art Commission in Amsterdam de zevende editie van het vrouwelijke collectief "Het geheim van Eva" (Il Segreto di Eva), samengesteld door Virginia Monteverde, voor deze editie met de medewerking van Luca Rezzolla.

Het samenwerkingsverband “Het geheim van Eva” ontstond in 2016 in Genua, geboren vanuit een idee van Virginia Monteverde, die - in samenwerking met de kunstcriticus Viana Conti - de eerste kern van kunstenaressen samen bracht.
De beeldende kunst categorieën, die de deelneemsters toepassen of die zij op hun eigen manier bewerken zijn: digitale kunst, fotografie, video, schilder- en beeldhouwkunst, conceptuele, objectieve, symbolische en bewegingsinstallaties. Traditie én innovatie zijn aldus vertegenwoordigd in de tentoonstellingscontext, in gebieden waar technologie in dialoog gaat met poëzie en de oneirische, filosofische, psychische, alchemistische, de extra en intra persoonlijke dimensie, op een performatieve en schriftuurlijke manier. Verbanden en continuïteit worden blootgelegd tussen de tentoongestelde werken van de kunstenaars, wier gemeenschappelijke grond vrouw is. [...] (uit de tekst van Viana Conti)
Deelnemende kunstenaressen:
Connie Bellantonio, Isabel Consigliere, Carla Crosio, Georgia Fambris, Sabina Feroci, Lory Ginedumont, Carla Iacono, Pina Inferrera, Fukushi Ito, Margherita Levo Rosenberg, Luisa Mazza, Viviana Milan, Virginia Monteverde, Paola Rando, Renata Soro.
Openingstijden: vr - za - zo 13.00 / 18.00 uur

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Breed Art Studios

Adres

Het Laagt 178, Amsterdam

Website

https://breedartstudios.net/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis

Meer informatie

Openingstijden: vr - za - zo 13.00 / 18.00 uur
Metro M52 Halte Noord, lopen 10 min. of bus 34, 36, 38 Halte Olof Palmeplein