Pad tot huidige pagina

Expositie Anke Louwerse in de Jordaan: portretten en tekeningen naar model

uitnodigingexpoankelouwerse.jpg

Expositie Anke Louwerse in de Jordaan: portretten en tekeningen naar model

29 oktober 2019 - 23 november 2019

Inhoud

Anke Louwerse werd geboren in Den Haag. Zij woont en werkt sinds 1973 in Amsterdam op het monumentale Karthuizershofje. Sinds haar vroege jeugd interesseert zij zich in het bijzonder voor het maken van portretten.
In de vroege jaren ‘70 volgde zij lessen aan (Psychopolis) de Vrije Akademie in Den Haag. Daarna studeerde zij aan de 1e-graads lerarenopleiding van de Rietveldacademie. Naast de portretkunst, die haar grote liefde bleef houden, ontdekte zij ook het werken naar model.
Tot 2016 was zij parttime werkzaam als docent tekenen aan de Hogeschool van Amsterdam.
De grote liefde en inspiratiebron is altijd “de mens”. Haar werk varieert van dramatisch tot humoristisch. Ook als zij het portret tot onderwerp heeft is “de mens” achter het portret de inspiratiebron.
Een aantal getekende portretten van bekende en minder bekende Jordaanbewoners zijn te bezichtigen in woonzorgcentrum de Rietvinck, Vinkenstraat 185.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Galerie Tichel SOOJ

Adres

Tichelstraat 50, Amsterdam

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis