Pad tot huidige pagina

Into the Light: STRAATINTIMIDATIE

miloudeleenxtoms_intothelightstraatintimidatie.jpg

Into the Light: STRAATINTIMIDATIE

29 oktober 2019, 18.00 - 22.00 uur

Inhoud

Van 18.00 uur tot 22.00 uur

Milou and TOMS nodigen je uit voor een avond vol meeslepende kunst en dialoog. Samen met 12 kunstenaressen en gastsprekers uit Amsterdam, brengen wij de problematiek van straatintimidatie, waar veel jonge vrouwen mee te maken hebben, onder de aandacht.

De expositie toont het werk van Dymph De Gooijer, Lana Prins, Marilyn Sonneveld, Daantje Bons, Jonnah Bron, Principles of Light, Diddy El Touny, Hiddenlionstudio, Puck Rietveld, This is Gary, Ruby Cruden en Sioejeng Tsao, die hun eigen ervaringen met straatintimidatie in hun werk weergeven.

Over Milou Deelen
Milou Deelen is een 23-jarige Nederlandse journaliste, activiste en feministe. Twee jaar geleden maakte Milou een video waarin ze protesteert tegen ’slutshaming’ bij haar studentenvereniging. Die video ging viral. Vanaf dat moment is Milou zich intensiever gaan bezighouden met de vrouwenstrijd. Ze voert een strijd tegen seksisme en is inmiddels een uitgesproken journalist.
Milou schrijft artikelen gebaseerd op persoonlijke ervaringen voor mediakanalen Vice en LINDA.meiden, verschijnt in talkshows op televisie en gebruikt sociale media om haar stem kracht bij te zetten in de strijd voor gendergelijkheid. Milou wordt beschouwd als een leidende stem van een nieuwe generatie jonge feministen. @miloudeelen

Over TOMS
TOMS is ontstaan vanuit de overtuiging dat een betere toekomst mogelijk is. Sinds 2006 levert de TOMS community schoenen, brillen en schoon drinkwater aan miljoenen mensen over de hele wereld. Naast deze programma’s werken we nu ook samen met activisten en ondernemers die streven naar vooruitgang door te creëren, te inspireren en te doen. Het gaat tenslotte om meer dan schoenen alleen. Het gaat om waar we naartoe gaan.
Dankzij jouw TOMS aankoop, dragen we samen bij aan kwesties die er toe doen. @tomsnl

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Studio 13

Adres

Utrechtsedwarsstraat 13-2, Amsterdam

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis entree. Voor tickets graag aanmelden via Ticketpass.

Meer informatie

https://ticketpass.org/event/EMDUNL