Pad tot huidige pagina

100 jaar vrouwenkiesrecht door Susanne Neugebauer

100 jaar vrouwenkiesrecht door Susanne Neugebauer

vrouwenkiesrecht.jpg

12 november 2019, 20.00 - 22.00 uur

Inhoud

In 2019 bestaat het actief kiesrecht voor vrouwen in Nederland 100 jaar. Hoe is het vrouwenkiesrecht tot stand gekomen? Welke personen speelden een rol en op welke manier zetten zij zich in? Tientallen jaren werd een ware strijd geleverd voor vrouwenkiesrecht door vrouwen van diverse politieke stromingen. Vanaf 1889 ontstonden organisaties voor vrouwenkiesrecht. Deze organisaties hielden demonstraties en spreekbeurten, organiseerden protestbijeenkomsten en tentoonstellingen, gaven een maandblad uit en publiceerden artikelen. Activiteiten om duidelijk te maken aan het grote publiek dat vrouwen met stemrecht een onmisbare inbreng zouden hebben bij het oplossen van alles wat er mis was in de samenleving. Het kiesrecht voor vrouwen was geen doel op zich, maar de eerste stap op weg naar een gelijke positie van vrouwen in alle geledingen van de maatschappij. Susanne geeft een uiteenzetting, we krijgen beelden te zien en er is veel tijd voor vragen. U hoeft niet te reserveren en bent van harte welkom.
Zaal open vanaf 19.30 uur

Categorie

Cursus, lezing, excursie

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Huize Antonius

Adres

Kamperfoelieweg 207, Amsterdam

Website

http://www.amsterdamhv.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

leden van Amsterdam, Cultuur- Historische Vereniging gratis, stadspashouders € 2, 50, gasten €, 5, =

Meer informatie

organisatie Amsterdam, Cultuur- Historische Vereniging