Pad tot huidige pagina

Dageraad lezing: Ambachtelijke bedrijven in De Pijp

img_7608.jpg

Dageraad lezing: Ambachtelijke bedrijven in De Pijp

14 november 2019, 16.30 - 18.00 uur

Inhoud

De Pijp in Amsterdam is een wijk met een rijke geschiedenis. In deze lezing neemt sociaal geograaf Ton Heijdra u mee in de ontwikkeling van De Pijp door de tijd heen: van polderlandschap, via volksbuurt naar hippe stadswijk.

In de negentiende eeuw kampte Amsterdam met een groot woningentekort. In een poging dit op te lossen werden zeer goedkope woningen gebouwd op de braakliggende polder die De Pijp toen was. De wijk trok een grote diversiteit aan bewoners aan, wat leidde tot de opkomst van allerlei kleine en grote ondernemingen, nijverheid, kunstopleidingen en ateliers. Ook gedurende de grondige stadsvernieuwing die de afgelopen decennia in De Pijp heeft plaatsgevonden, zijn deze ambachtelijke bedrijven in stand gebleven, of hebben moderne ambachtslieden de werkplaatsen en nijverheidsbedrijven nieuw leven in geblazen

Categorie

Cursus, lezing, excursie

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Bezoekerscentrum De Dageraad

Adres

Burgemeester Tellegenstraat 128, Amsterdam

Website

https://hetschip.nl/bezoekers/activiteiten/dageraad-lezing-ambachtelijke-bedrijven-in-de-pijp

Toegangsprijs en kaarten bestellen

via website

Eur 15

Meer informatie

Museum Het Schip
T: 020 68 68 595
E: info@hetschip.nl