Pad tot huidige pagina

Expositie "Wereldwijd in Gedachten" - Dick Honing

Expositie "Wereldwijd in Gedachten" - Dick Honing

conc1arabierwereldwijd_in_gedachtenkopie.jpg

Inhoud

WERELDWIJD IN GEDACHTEN

Dick Honing, fotografie

Waar denk je aan?

Deze maand in MLB Galerie 23 portretten van mensen die in gedachten zijn. Dick Honing fotografeerde ze op zijn reizen naar verre landen. De peinzende gezichten fascineren hem. Waar gaan hun gedachten heen? Wat voelen zij?
Kun je het van hun gezichten aflezen? Een intrigerende en indringende expositie!

Dick Honing
Wereldwijd in Gedachten is Honings eerste expositie. Hij is als fotograaf autodidact. Van de architecten en stedenbouwkundigen waar hij mee werkte als projectmanager in de openbare ruimte leerde hij heel gedetailleerd naar de omgeving te kijken. Zo werd zijn interesse voor fotografie gewekt, met de openbare ruimte waar mensen leven, wonen en werken als geliefd onderwerp.
Sinds 2012 maakt Honing verre reizen naar o.a. Jordanië, Iran, Marokko, Georgië, Armenië, Suriname, Zuid-Afrika. Hij is niet zozeer geïnteresseerd in de toeristische plekken, maar wil met zijn foto’s vooral een indruk geven van hoe het gewone leven is in die landen en de emoties van de mensen vastleggen. Vooraf vraagt hij altijd of hij hen mag fotograferen. Hij maakt dan enkele foto’s van ze en wacht het moment af dat zij zich weer in zichzelf keren. Dat maakt deze foto’s uniek en daarmee hoopt Honing de kijker uit te dagen om mee te denken en zich in te leven in de geportretteerde personen en hun bestaan.

Olympus systeemcamera
De meeste foto’s zijn genomen met een Olympus systeemcamera OM-D E-M1 (lens 40-150 mm 1:2.8 Pro). De foto uit Iran met de twee zittende mannen is gemaakt met een Canon EOS 50D (lens Canon EF-S 17-85 mm). De foto’s zijn afgedrukt op Ilford Galerie Prestige, Smooth Gloss 310 gram, formaat A3+ (329 x 483 mm).

Opening zondag 3 november van 13.00 tot 17.00 uur
Dick Honing zal vertellen wat hem fascineert als hij mensen ontmoet in verre landen en waarom hij ze dan fotografeert.

MLB Kijkzondag op zondag 17 november van 11.00 tot 12.00 uur
Kijken naar kunst was nog nooit zo leuk!
Wil jij ervaren hoe verfrissend het is om op een andere manier te leren kijken? Wil jij ervaren hoe inspirerend het is om eens écht de tijd te nemen om te kijken naar een kunstwerk? Wil jij ervaren wat het met je doet als elke individuele inbreng evenveel waard is in een gesprek? En wil je ervaren wat kunst daaraan kan bijdragen? Schrijf je in voor de KIJKzondag.
Reserveer op ml.boel@planet.nl. Toegang is € 3. Koffie en thee staan klaar.

Tentoonstelling: vrijdag 1 t/m zondag 24 november 2019
Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur en op afspraak
Opening: zondag 3 november, 13.00 -17.00 uur
MLB KIJKzondag: zondag 17 november, 11.00-12.00 uur

Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Data

3 november 2019, 12.00 - 18.00 uur
7 november 2019, 12.00 - 18.00 uur
11 november 2019, 12.00 - 18.00 uur
15 november 2019, 12.00 - 18.00 uur

Naam locatie

MLB Galerie

Adres

Witte de Withstraat 32 a, Amsterdam

Website

http://www.mlbgalerie.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis