Pad tot huidige pagina

Film: Clásicos Latinoamericanos: Wara Wara

Film: Clásicos Latinoamericanos: Wara Wara

wara-wara.jpg

9 november 2019, 20.30 uur

Inhoud

Dit verhaal over een frustrerende liefde tussen een Aymara-prinses en een Spaanse conquistador is door Alfonso Gumucio Dagron, de belangrijkste filmhistoricus van en over de Boliviaanse cinema, beschreven als de Intolerance (D.W. Griffith, 1916) van Latijns-Amerika. De productie eiste enorme inspanningen voor de constructie van de sets en de kostuums, terwijl de technologie met welke deze film tot stand kwam spartaans te noemen is met één camera en één Moviola. Verloren geacht in vijf decennia, komt Wara Wara naar ons heden om discussies over kolonialisme, gender en de representatie van niet-criollo’s in de Latijns-Amerikaanse samenleving te openen.
.
Clásicos Latinoamericanos is een langaanhoudend programma dat spit in de Latijns-Amerikaanse cinema om te reflecteren naar hoe deze zich door de jaren ontwikkeld heeft en welke relatie het met Nederland heeft en had. Samen met speciale gasten en het publiek graven we dieper in de consequente conflicten, problemen en belangen van dit werelddeel.
---
José María Velasco Maidana | 1930 | Bolivia | 69’ | Engelse ondertiteling

Categorie

Film

Naam locatie

Filmhuis Cavia

Adres

Van Hallstraat 52 1 hoog (trap op, boven Xena Sports), Amsterdam

Website

http://filmhuiscavia.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

5,- euro.
(Cinevillepas geldig)

Meer informatie

Reserveren is niet mogelijk. Kaartjes kunnen vanaf een half uur voor aanvang aan de bar gekocht worden.