Pad tot huidige pagina

Film: It’s About Time To Start (twee films van Kaya Erdinç)

its-about-time-to-start.png

Film: It’s About Time To Start (twee films van Kaya Erdinç)

11 november 2019, 20.30 uur

Inhoud

Kaya Erdinç (Maastricht, 1994) werkt als schrijver en filmmaker. Hij maakt films die poëtisch in hun onderwerp zijn, maar toch heel persoonlijk blijven. Na verschillende epistemologische onderzoeken in het cinematografische veld – vooral over Béla Tarr – begon hij aan de Academie van beeldende kunsten in Wenen en tegenwoordig woont en werkt hij in Glasgow. Dit programma bestaat uit twee vroegere werken welke zich bezighouden met cinema als zowel een stimulerend maar ook onderdrukkend productiesysteem: gelovend in het, alsook in twijfel trekkend tegelijker tijd. De filmmaker is na de vertoning aanwezig voor een Q&A.
.
THE EXFOLIATION OF A CINEPHILIC EYE
Teruglopende naar huis van een bioscoop na een transformerende ervaring vindt een cinefiel toevallig een camera, welke deze oppakt. Hij probeert op te nemen wat hij ziet.
.
IT'S ABOUT: TIME // TO STAR(T)
Twee jonge mannen, één met een Afghaanse achtergrond, de ander met een Turkse, groeien op in Maastricht. Op de middelbare school dromen ze erover om, met een blonde vrouw aan hun zijde, op te groeien in de chique wijk Ceramique. Jaren later doen ze onderzoek naar de achtergrond en grondbeginselen van dit verlangen door middel van een filmisch experiment.

Categorie

Film

Naam locatie

Filmhuis Cavia

Adres

Van Hallstraat 52 1 hoog (trap op, boven Xena Sports), Amsterdam

Website

http://filmhuiscavia.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

5,- euro.
(Cinevillepas geldig)

Meer informatie

Reserveren is niet mogelijk. Kaartjes kunnen vanaf een half uur voor aanvang aan de bar gekocht worden.