Pad tot huidige pagina

Kunst: Pleuriversum

pleuriversum_protest_flyer_webnew.jpg

Kunst: Pleuriversum

2 november 2019 - 15 november 2019

Inhoud

Pleuriversum is een 14 daagse kunstmanifestatie door het hele gebouw van Arti et Amicitiae die zinderend van start gaat tijdens de Amsterdamse Museumnacht op zaterdag 02 november 2019.

-
DEELNEMENDE KUNSTENAARS EN PERFORMERS
Peter de Cupere (BE), Isabel Burr Raty (CL/BE), Thomas Thwaites (UK), Pink Pony Express (VS/NL), Koos Buist (NL), Esther Kokmeijer (NL), Marwan Moujaes (LB), Tinkebell (NL), Madison Bycroft (AUS), Next Nature - Bistro In Vitro Ice Cream Cart (NL), Global Warm Up (FR/PE/IT/DE), Kalan Sherard (VS), Schwierige Franz (NL), Iekeliene Stange (NL) en Ibelisse Ferragutti (BR/CL)
Concept en samenstelling | Arjen Lancel & Merel Noorlander

In ‘Pleuriversum’ spelen alle makers en sprekers met het vraagstuk van wereldwijde ecologische bedreigingen en het huidige klimaatdebat. Hierbij kijken we naar onze aarde als een gesloten systeem waarin kleine veranderingen op één plek ook elders effect kunnen hebben –positief of negatief-.

Vanuit de beeldende kunst, social design, performance art, fashion, filosofie, literatuur en wetenschap is de de kunstmanifestatie ingericht als een ecologisch systeem op zich. Beginnend bij ons eigen lichaam als een zelfregulerende kringloop, steeds verder uitzoomend op de wereld om ons heen, meandert de manifestatie door het gehele gebouw van Arti als één zintuiglijk laboratorium. Met prikkelende ideeën en speelse, verrassende inzichten van kweekvlees-ijs en schoonheidsartikelen uit lichaamssappen, tot een Groningse sloot en zijn bewoners, Europese lobby in de pulsvisserij en de gevolgen van kernramp Fukushima.

Na de opening op 2 november met Museumnacht, is er een levendig dag- en nachtprogramma vol interventies, lezingen, artist talks, podcasts, performances, fashion-shows, live muziek en rondleidingen, waarin onderwerpen en achtergronden worden uitgelicht met inzichten uit de beeldende kunst, filosofie en (empirische) wetenschap.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Arti et Amicitiae

Adres

Rokin 112 AMSTERDAM, Amsterdam

Website

http://www.arti.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

€ 5,-