Pad tot huidige pagina

Lunchconcert: Mylo Duo

myloduo.jpg

Lunchconcert: Mylo Duo

15 november 2019, 13.30 - 14.00 uur

Inhoud

Mylô Dúo is in 2018 opgericht op het Conservatorium van Amsterdam door klarinettiste Maria Louisa Olmos Ros en contrabassiste Silvia Gallego Sánchez. Klarinet en contrabas is een ongebruikelijke bezetting, en de musici hebben het duo dan ook speciaal opgericht om de contrabas te promoten in de kamermuziek en nieuwe dimensies te laten horen in werken die geschreven zijn voor andere strijkinstrumenten, zoals cello en altviool. Door de combinatie van klarinet en contrabas krijgen bekende duetten een ander, gevarieerder spectrum wat betreft klankkleur en dynamiek.
Milô Duo laat horen welk bijzonder timbre deze bezetting oplevert: het lage en diepe geluid van de contrabas vermengd met het grote bereik in toonhoogte van de klarinet geeft de muziek een rijk, afwisselend karakter en zorgt ook voor een humoristische sfeer, vooral in muziek van de twintigste eeuw.
Maria Louisa Olmos Ros en Silvia Gallego Sànchez hebben gestudeerd bij meesters op de klarinet en de contrabas, zoals Harmen de Boer en Rick Stotijn. Ze hebben veelvuldig opgetreden in hun geboortesteden Marcia en Albacete en kijken ernaar uit om hun muzikale enthousiasme nu met Nederland te delen.

Programma: Beethoven - Duo voor fagot en klarinet no. 1 in C major; Hindemith - Negen stukken voor klarinet en contrabas; Morton Gould - Benny’s Gig

Categorie

Muziek

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Embassy of the Free Mind

Adres

Keizersgracht 123, Amsterdam

Website

https://embassyofthefreemind.com

Toegangsprijs en kaarten bestellen

12,50

Meer informatie

Datum: vrijdag 15 november
Tijd: 13.30 - 14.00 uur
Tickets: € 12,50,- (toegang museum, het concert is gratis). Gratis toegang met Museumkaart en Stadspas.
https://tickets.embassyofthefreemind.com/events