Pad tot huidige pagina

Muziek: Ambigu #1: Ensemble Gamut!

1ensemblegamut.jpg

Muziek: Ambigu #1: Ensemble Gamut!

9 november 2019, 20.00 - 21.30 uur

Inhoud

Ambigu #1: Ensemble Gamut!
"J’ay pris amours" - middeleeuwse-, renaissance- en volksmuziek door improvisatie en elektronica

Aino Peltomaa | sopraan, slagwerk, harp
Ilkka Heinonen | de gebogen lier (Jouhikko), G-violone
Juho Myllylä | blokfluiten, elektronica

Ensemble Gamut! is een verse, experimentële collectief van oude muziek- en volksmuziekspecialisten, wie doorlopend op zoek zijn naar nieuwe manieren om oude muziek uit te voeren. Brede ervaring van middeleeuwse, renaissance- en barokmuziek, Finse volksmuziek en improvisatie evenals sterke benieuwdheid voor nieuwe geluidswerelden creëeren een unieke combinatie van kleuren.
Het programma ”J'ay pris amours” onderzoekt de muzikale en thematische gemeenschappelijke gronden op de verschillende gezichten van liefde zoals geïllustreerd in middeleeuwse en renaissance-manuscripten, Finse volksliedtraditie en vrije improvisatie.

De concertserie Ambigu biedt een podium voor minder bekende en meer zelden gehoorde heel vroege evenals gloednieuwe muziek. Dit is muziek dat ambigu is in mentaliteit en geest, en vaak buiten de mainstream valt van programmering van oude en hedendaagse muziek.
De concerten van Ambigu nemen plaats in het Museum ’t Kromhout, een voormalige scheepswerf in het centrum van Amsterdam - een buitengewone locatie met een robuuste en industriële sfeer dat verder reikt dan een conventionele concertomgeving.
Met de ambiguïteit kenmerkend van zowel oude als nieuwe muziek ongeacht de eeuwen ertussen als uitgangspunt, Ambigu fungeert als een toegankelijke platform voor experimenten, nieuwe benaderingen en concepten voor zowel de artiesten als concertbezoekers.

Categorie

Muziek

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Museum 't Kromhout

Adres

Hoogte Kadijk 147, Amsterdam

Website

http://ensemblegamut.com

Toegangsprijs en kaarten bestellen

5€ aan de deur

Meer informatie

Facebook-evenement: http://facebook.com/events/1174490089422270