Pad tot huidige pagina

Voorlichting: Into D'mentia

Voorlichting: Into D'mentia

fotointodmentia2.png

13 november 2019 - 15 november 2019

Inhoud

Van 13 tot en met 15 november 2019 staat de container ‘Into D’mentia’ voor De Nationale Opera en Ballet . In deze speciaal ontwikkelde simulator kun je ervaren hoe het is om dementie te hebben. Mantelzorgers die wonen of iemand verzorgen met dementie in stadsdeel Centrum kunnen hier gratis aan deelnemen.

Into D’mentia is een container waarin een woonkeuken is nagebouwd. Door een slimme inrichting en audiovisuele elementen word je ondergedompeld in de wereld van iemand met beginnende dementie. Je ervaart diverse symptomen, zoals desoriëntatie in de tijd en ruimte en geheugenverlies.
De simulatie duurt ongeveer 25 minuten en wordt direct gevolgd door een nagesprek. In dit gesprek is er aandacht voor de emoties die kunnen zijn losgemaakt. Deze unieke ervaring zorgt voor meer begrip voor de situatie van mensen met dementie. Door de inzichten die u krijgt zult u uw naaste beter kunnen begeleiden en ondersteunen.

Aanmelden
Bel of mail naar Markant, centrum voor mantelzorg T 020 - 886 88 00 / info@markant.org

Categorie

Manifestaties en evenementen

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Container Into D'mentia

Adres

Amstel 3, Amsterdam

Website

http://www.markant.org

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis