Pad tot huidige pagina

Wandeling: Schatten van de volkshuisvesting

Wandeling: Schatten van de volkshuisvesting

zaanhof.jpg

9 november 2019, 14.15 - 15.45 uur

Inhoud

De rondleiding 'Schatten van de Volkshuisvesting' neemt u in 1,5 uur mee door de beroemde volkswijk de Spaarndammerbuurt. De rondleiding leidt langs verscheidene woningcomplexen gebouwd volgens verschillende idealen. Zo ziet u bouwkunst van de Amsterdamse School van architect Michel de Klerk, de hofbouw aan het Zaanhof van Walenkamp en de gemeentelijke woningbouw van De Bazel aan het Zaandammerplein. Met de Woningwet in de hand hebben gemeente, woningbouwverenigingen en architecten begin vorige eeuw hun uiterste best gedaan fatsoenlijke huizen voor de arbeiders te bouwen. Het is interessant om te zien hoe vanuit dezelfde idealen, verschillende architecten tot andere inzichten kwamen over de ideale bouw voor de arbeider. Kom en verwonder u.

U kunt met uw ticket voorafgaand of aansluitend hieraan Museum Het Schip bezoeken.

Categorie

Cursus, lezing, excursie

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Museum Het Schip

Adres

Oostzaanstraat 45, Amsterdam

Website

https://www.hetschip.nl/bezoekers/activiteiten/schatten-van-de-volkshuisvesting

Toegangsprijs en kaarten bestellen

via website
Regulier€ 22,75 + diverse kortingspassen

Meer informatie

Museum Het Schip
info@hetschip.nl
020 6868 595