Pad tot huidige pagina

Tentoonstelling: After Van Genk

img_1088.jpeg

Tentoonstelling: After Van Genk

12 december 2019 - 16 februari 2020

Inhoud

Veel fascinaties van Nederlands beroemdste outsider kunstenaar Willem van Genk worden door andere outsider kunstenaars gedeeld. Vervoer over land, zee of in de lucht en het drukke stadsleven, verbeeld in tekeningen, schilderijen en objecten, zijn het onderwerp in de deze tentoonstelling.
Van Genk’s iconische trolleybussen inspireerden een aantal outsider kunstenaars tot het maken van hun eigen versie tijdens een serie workshops die eerder dit jaar werd georganiseerd door Outsider Art Ateliers, Ateliers de Wijde Doelen en Kunstwerkplaats Kijkoor.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Outsider Art Galerie in de Hermitage Amsterdam

Adres

Neerlandiaplein 7, Amsterdam

Website

https://outsiderartgalerie.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis entree

Meer informatie

In de Outsider Art Galerie in de Hermitage Amsterdam kunnen outsider art kunstenaars hun werk exposeren en verkopen. Dat zijn niet alleen kunstenaars uit Amsterdam, maar uit heel Nederland. Ook vinden uitwisselingen plaats met galeries in binnen- en buitenland. Hierdoor beschikt de galerie altijd over een divers en kwalitatief hoogwaardig aanbod. De galerie werd in maart 2016 officieel geopend door Koningin Maxima