Pad tot huidige pagina

Doe de Slaapwandeling en ontdek ARTIS in het donker

deslaapwandelinginartis-ontdekartisinhetdonker.png

Doe de Slaapwandeling en ontdek ARTIS in het donker

6 december 2019 - 18 januari 2020

Inhoud

Deze winter beleef je ARTIS op een hele andere manier, in het aardedonker, na openingstijd. Terwijl de kunstwerken van Amsterdam Light Festival de stad verlichten, is ARTIS een van de donkerste plekken van Amsterdam. Niets is meer ontwrichtend voor ons als mens dan de afwezigheid van licht, gewend als we zijn om op onze ogen te vertrouwen. Duisternis vraagt om aanpassingen, om het gebruik van andere zintuigen. Wat kunnen we daarover leren van de natuur?

Met een speciaal ontwikkelde app dwaal je na sluitingstijd door een donker park en bezoek je Micropia. Hoe slapen flamingo’s, waarom geven paddenstoelen licht en hoe jagen vleermuizen in het donker? Je staat stil op het allerdonkerste plekje van ARTIS. Wat hoor je? Wat ruik je? Doe de Slaapwandeling en ontdek de verhalen van donker ARTIS.

Download de gratis Slaapwandeling-app (Nederlandse en Engelse versie) in de App Store of Google Play Store.

De Slaapwandeling loop je van 6 december t/m 18 januari elke donderdag, vrijdag en zaterdag. In de kerstvakantie dagelijks (m.u.v. 31 december), tussen 17.00 en 20.00 uur. Om 19.30 uur sluiten de kassa en toegang.

De Slaapwandeling duurt circa anderhalf uur en is geschikt voor alle leeftijden. Zorg dat je telefoon voldoende is opgeladen (minstens 30%).

Alleen tijdens Amsterdam Light Festival

Categorie

Overig

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

ARTIS

Adres

Plantage Kerklaan 38-40, Amsterdam

Website

https://www.artis.nl/nl/te-doen-artis/de-slaapwandeling/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

15 en tickets via https://tickets.artis.nl/nl/